English blog | Oude Artikelen

Efeze 3:8 – de allergeringste van alle heiligen

18-02-2017 - Geplaatst door Andre Piet

Aan mij, de allergeringste van alle heiligen, werd deze genade gegeven, aan de natiën te evangeliseren…

In 1Korinthe 15:9 noemt Paulus zich “de minste van de apostelen“, omdat hij de ekklesia van GOD vervolgd had. In bovenstaand vers trekt hij de kring aanzienlijk breder en noemt hij zich “de allergeringste van alle heiligen“. In 1Tim.1:15 omvat de kring zelfs de heel de wereld van zondaars, waaronder hij zichzelf de eerste weet. Niemand in de wereld was zo’n zondaar als hij. Niet ondanks maar dankzij z’n godsdienstigheid en orthodoxie was hij de meest verklaarde tegenstander van Christus.

Toch was het juist zijn beladen verleden dat Paulus geschikt maakte om het demonstratie-model te worden van GODS genade. Waar het minst aanspraak gemaakt kan worden, bewijst genade zich het meest. Daarom was uitgerekend deze man door GOD verkoren om aan de natiën het goede bericht te brengen.

De natiën moeten weten dat GODS genade in staat is zelfs de grootste vijand te overweldigen. Niet te weerstaan. Het overkwam de eerste der zondaren en garandeert daarmee hoop voor alle zondaren. GODS genade begint pas, waar mensen denken dat ze ophoudt.

Delen: