GoedBericht.nl logo
English Blog

Spreuken 12:25 – een goed woord

18-06-2020 - Geplaatst door Andre Piet

Kommer in het hart van de mens buigt het neer, maar een goed woord verblijdt het.

Kommer en ongerustheid uiten zich vaak fysiek. Mensen die bezorgd zijn gaan soms letterlijk onder de last daarvan gebukt. Terneer gedrukt. Wie het niet ziet zitten kijkt standaard naar beneden. We zeggen dan: die laat het hoofd erbij (neer)hangen.

Daar tegenover staat een hart dat blij en verheugd is. Hoe anders dan door een “goed woord”? En zijn we daarvoor niet in de eerste plaats aangewezen op GOD zelf? Zijn “goede woord” spreekt van solide hoop en geeft de mens moed. Kracht om door te gaan. En vrede in het vertrouwen dat er Eén is bij wie alle omstandigheden in goede handen zijn. Dat verheugt en maakt blij! Daar kan geen enkele peptalk of menselijke therapie tegenop.

Geen kommer in het hart zo groot, of GODS goede woord is in staat het plaats te doen maken voor vreugde.  En zoals zorgen en ongerustheid een mens doen neerbuigen, zo richt het goede woord een mens op zodat we omhoog leren kijken. “Sammie loop niet zo gebogen… Hoog Sammie, kijk omhoog Sammie, er is Eén die van je houdt!”

Delen: