GoedBericht.nl logo
English Blog

1Johannes 4:18 – geen vrees

19-12-2022 - Geplaatst door Andre Piet

Er is in de liefde geen vrees, maar de volmaakte liefde drijft de vrees uit…

De eerste keer dat we in de Schrift lezen over vrees, is toen de mens in de hof, van de verboden vrucht had gegeten. “Toen ik uw geluid in de hof hoorde, werd ik bevreesd…” (Gen.3:10). Deze vrees werd de moeder van zoveel andere vrees (Grieks: phobos = fobie). Angst voor de toekomst, angst om ziek te worden, angst om iets kostbaars te verliezen, of angst voor… vul maar aan. Over al zulke zaken hebben we zelf geen wezenlijke controle en we zijn ten diepste bang dat God of niet het goede met ons voor heeft of niet in staat is dit te realiseren.

Er is één ultiem tegengif tegen deze vrees: de volmaakte liefde. Dat is uiteraard niet onze liefde voor GOD maar zijn liefde voor ons (4:16,19). Liefde die Hij bewees toen Hij zijn Zoon deed sterven voor deze wereld. GOD houdt van elk van zijn creaturen, onvoorwaardelijk.

Wanneer ik besef dat Hij die alles beschikt, vóór mij is, wat kan er dan nog tegen mij zijn? Dan kan het niet anders: alles moet meewerken ten goede! Het is die liefde die de vrees uitdrijft.

Delen: