GoedBericht.nl logo
English Blog

Eeuwigheid Of Aeonen?

16-10-2011 - Geplaatst door Andre Piet
Presentatie gehouden op 16 oktober 2011 in Zoetermeer

Misschien wel het grootste obstakel voor de gemiddelde bijbellezer om te begrijpen wat “er staat geschreven” is het woord ‘eeuwigheid’. De indruk die bijbelvertalingen wekken is dat wanneer Jezus Christus terugkomt, een eindeloze eeuwigheid aanvangt. Hemel of hel. Eeuwig wel of eeuwig wee. Maar met deze voorstelling van zaken wordt de toekomst die de Schrift ons voorhoudt, afschuwelijk geweld aan gedaan!.

Bij de terugkeer van Jezus Christus vangt niet een eeuwigheid aan, maar beginnen “de komende aeonen”, wereldtijdperken waarin Jezus Christus zal heersen. Eerst in “de duizend jaren”. Later in de nog overtreffender heerlijkheid van het Jeruzalem dat uit de hemel zal neerdalen. Totdat uiteindelijk de (tweede) dood als laatste vijand zal worden teniet gedaan. Dan is er geen dood meer maar allen die ooit in Adam stierven, zullen leven! En GOD zal zijn… alles in allen!

In deze studie wordt op begrijpelijke wijze (met de ‘bonnetjes’ erbij), het ABC van de allesomvattende Bijbelse toekomstverwachting uiteengezet.

Powered by RedCircle

Delen: