GoedBericht.nl logo
English Blog

vernieuwingen website

08-03-2017 - Geplaatst door Andre Piet

Vorig jaar juni heeft de GoedBericht-website een complete metamorfose ondergaan. In technische termen: de website werd overgezet van html naar CMS. Dat was een flinke investering en een enorme klus. Maar wel noodzakelijk om up-to-date te blijven. Zoals was te verwachten na zo’n overzetting, zou ik in de loop der tijd zeker aanlopen tegen zaken die nog verbetering behoeven. Ik heb de wensen opgespaard en neergelegd bij Outhands, het bedrijf waar GoedBericht momenteel beheerd wordt. Sinds maandag zijn de vernieuwingen doorgevoerd. Wat is er zoal veranderd?

De zoekfunctie in de website is uitgebreid. Kon voorheen alleen gezocht worden op de hele website, nu kan ook gezocht worden in de diverse rubrieken: blogs, lezingen, dagboek en engels. In de eerste plaats wordt het ingetypte woord gezocht binnen de titels en vervolgens ook in de achterliggende pagina’s. Deze uitgebreide zoekfunctie is een grote verbetering omdat het aantal zoekresultaten soms te groot is, om snel iets te vinden. Eén beperking: de zoekfunctie werkt slechts binnen de CMS.  Dat betekent dat de ‘oude artikelen’ (zie links bovenin) dus niet in de zoekopdracht worden meegenomen.

De agenda liet voorheen standaard een maandkalender zien. Nog steeds is dat een optie maar de standaard setting is nu gewijzigd in een lijstweergave. De meeste bezoekers blijken die weergave te prefereren.

Het dagboek was voorheen slechts tekst. Nu wordt er een afbeelding aan de dagelijkse bijdragen gekoppeld.

Share-buttons (voor Facebook, Twitter en Whatsapp) staan nu op iedere pagina van de website.

Verder nog een paar kleinere veranderingen, zoals:

  • De grijze strook met recente dagboek-bijdragen is aangepast en oogt nu veel beter;
  • De nummering en volgorde binnen de studieseries was wat verwarrend en werkt nu intuïtiever;
  • Ook de afbeeldingen in de categorie ‘studieseries’ zijn nu aanklikbaar.

Ik hoop met deze vernieuwingen de bezoekers van GoedBericht.nl nog meer en beter ten dienste te zijn. Uiteraard met het doel dat het Goede Bericht effectief en maximaal mag worden doorgegeven. “Opdat het woord van de Heer snelle voortgang mag hebben…”!

Delen: