GoedBericht.nl logo
English Blog

van God kom je nooit af

26-03-2006 - Geplaatst door Andre Piet

Vanavond heb ik online een prachtige toespraak beluisterd die Wim Hoogendijk in Zoetermeer heeft gehouden. De toespraak handelt over de trouw van God. Uitgangspunt daarbij is het gedeelte in Romeinen 3 waarin Paulus naar voren brengt dat onze ontrouw (=ongeloof) nooit en te nimmer de trouw (=het geloof) van God teniet kan doen (Romeinen 3:3). God is trouw, d.w.z. Hij laat nooit varen de werken van Zijn handen. Hij laat het soms los… dat is waar. Maar altijd met het oog op… . In de Schrift is “het geloof van God” de basis van alle heil. In de christelijke traditie is dat vervangen door het het geloof van de mens. Het heil hangt uiteindelijk van de keuze van de mens af. Maar het geloof van de mens is geen basis, maar (slechts) een kanaal of poort. “… door het geloof” krijgen we er déél aan.

De essentie van het Evangelie is dat God onvoorwaardelijk van de mens houdt. Eén van de uitspraken die Wim doet is: van God kom je nooit af. Psalm 139 zegt: al steeg ik ten hemel – Gij zijt daar. En al daalde ik neer tot in het dodenrijk – Gij zijt daar. Gods liefde blijft de mens achtervolgen. Geen oceaan te breed en geen dal te diep, om Hem daarvan te weerhouden.
Enfin, beluister de toespraak zelf.

Overigens, als u meer wilt weten over wat Wim te melden heeft – tegenwoordig heeft hij een eigen website: www.inperspectief.com. Daarin kunt u lezen van de studies die hij geeft en over CD’s die bij de stichting verkrijgbaar zijn. Binnenkort komt er ook een boek uit dat door inperspectief wordt uitgegeven. Een uit het engels vertaald boek van Thomas Talbott, met de veelzeggende titel: de onweerstaanbare liefde van God.
Een echte aanrader!

Delen: