GoedBericht.nl logo
English Blog

Vader weet de weg

03-12-2010 - Geplaatst door Andre Piet

In mijn vorige weblog schreef ik:

Ik geloof dat God geen fouten maakt. Niets gebeurt zonder betekenis. God heeft alles gemaakt voor Zijn doel. Ook al begrijpen we daar helemaal niets van.

Toen ik deze week naar een oud liedje van Paul van Vliet zat te luisteren, moest ik ineens hier weer aan denken. Hij zingt over de moeiten die het leven zo vaak met zich meebrengt, de loodzware verantwoordelijkheden, de tegenslagen, enzovoort. Dan bekruipt hem het verlangen naar die ultieme geluksmomenten van vroeger, toen hij als kind bij z’n vader achter op de fiets zat.

Veilig achterop bij vader op de fiets
Vader weet de weg en ik weet nog van niets
Veilig achterop, ik ben niet alleen
Vader weet de weg, vader weet waarheen…

Mogen wij GOD als Vader niet zo kennen? We zijn Zijn schepselen en daarom is Hij onze Vader (Mal.2:10). We begrijpen zijn wegen niet, maar so what? De goede uitkomst staat vast en de weg die Hij gaat is de beste… altijd!

Delen: