GoedBericht.nl logo
English Blog

boos op God

28-11-2010 - Geplaatst door Andre Piet

Ze rijdt zoals gewoonlijk met me mee naar den Haag en weer terug, voor de cursus Nederlands die ik daar geef. Ze is een jonge Poolse vrouw. De vorige dag was ze voor een echo in het ziekenhuis geweest. Een paar eerdere zwangerschappen waren tot haar groot verdriet misgeggaan. De spanning hoe de zwangerschap nu zou verlopen was daarom enorm. Dat was ook duidelijk aan haar te merken. Des te groter de opluchting nu ze de dag tevoren te horen had gekregen dat de echo goed was gebleken. Maar toch, spannend blijft het. 
 “Want een paar jaar eerder is een zwangerschap ook pas in de 22-ste week fout gegaan”.
De tranen liepen over haar wangen, toen ze er over begon. Wat kon ik zeggen? In een mengeling van Nederlands en Engels zei ik:
“Geloof me, de grote Baas boven” en ik wees met mijn vinger omhoog, “weet wat Hij doet. Niets gebeurt voor niets”.
Na een korte stilte begon ze te vertellen. 
“Ik ging altijd naar de katholieke kerk. Ik leefde goed. Maar toen ik een dood kindje kreeg ben ik boos op God geworden en eigenlijk wilde ik niet meer naar de kerk. Waarom moest dit gebeuren? Wat had ik fout gedaan?”.
Ik dacht na en reageerde:
“Ach, wat weten we van de grote God en Zijn gedachten? We zijn maar piepkleine mensjes… God geeft geen goede dingen omdat wij goed zijn. Hij is goed!”.  
Ik vervolgde:
“Ik geloof dat God geen fouten maakt. Niets gebeurt zonder betekenis. God heeft alles gemaakt voor Zijn doel. Ook al begrijpen we daar helemaal niets van.”
Ze liet de woorden een tijdje bezinken en zei toen: 
“That’s beautiful, you know. Toen ik een paar weken geleden in het ziekenhuis kwam, vertelde de dokter dat de baby voor 2 juni volgend jaar is uitgerekend. Toen hij deze datum noemde brak ik en begon ik te huilen zonder op te houden… 2 juni is de datum dat ik m’n vorige baby verloor. Is dat niet bijzonder?”.
Ik zei:
“Hij is GOD en daarom is Zijn weg altijd de beste. Zonder deze wetenschap zul je nooit vrede en hoop in je hart hebben. God is niet tégen je – Hij houdt van jou en elk schepsel. En op Zijn tijd en wijze gaat Hij alles goed maken!”
De woorden hadden haar duidelijk goed gedaan. Ondertussen was ik zo blij dat ik werkelijk een Goed Bericht mag doorgeven van een God die écht GOD is en bij Wie nooit iets fout gaat.

Delen: