GoedBericht.nl logo
English Blog

terugblik GoedBericht-weekend

15-06-2015 - Geplaatst door Andre Piet

index_1

Het was weer een geweldige belevenis om een heel weekend samen te zijn rondom een onovertroffen boodschap! Al in een vroeg stadium was het weekend volgeboekt en met zo’n 65 volwassenen plus kinderen verbleven we van vrijdagmiddag tot en met zondagmiddag in het prachtige recreatiecentrum Eben Haëzer in Maarn. Dan heb ik niet meegerekend de tientallen gasten die één of meerdere keren heen-en-weer reisden voor de samenkomsten. Ook waren er die zelf in de buurt een onderkomen hadden geregeld.

In een vijftal samenkomsten hebben we dit keer het onderwerp ‘het geheim van de Christus’ uitgediept. Het thema is direct ontleend aan Efeze 3 vers 4. Paulus spreekt daar over zaken die hem door openbaring zijn bekendgemaakt. Zelf in gevangenschap (als uitbeelding van Israëls ongeloof) spreekt hij over de natiën die door het goede bericht deel hebben gekregen aan Christus Jezus. Want zijn positie, roeping en lotdeel (erfenis) is de onze! Verbonden met Hem als hoofd en lichaam. Zonder ons is Hij niet compleet. Deze waarheid van de ekklesia was verborgen in eerdere generaties en dus ook in de Hebreeuwse Bijbel, het ‘Oude Testament’. Maar wat een ont-dekking om de ekklesia achteraf juist daar terug te vinden!

Naast de studies was er volop gelegenheid voor ontmoeting. Het prima weer werkte uitstekend mee en de onderlinge sfeer werd als een hemel op aarde ervaren. Ondersteund door prachtig pianospel van André van ’t Wout! Ook het beheer en de keukenstaf van Eben Haëzer was (weer) buitengewoon! Kortom, we kijken terug op een Heer-lijk weekend!

Voor onze vrienden uit Weert was het weekend erg heftig. Op zaterdag werd Frans Beerens onwel en moest hij met de ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis van Utrecht. Dat had een flinke impact – in het bijzonder ook voor zijn vrouw en dochter. De laatste berichten zijn medisch hoopgevend. We zijn dankbaar dat ze zich in goede Handen weten!

Inmiddels zijn de studies van het weekend online geplaatst, zodat u ze kunt beluisteren en via de powerpoint kunt bekijken.

Enkele reacties n.a.v. het weekend:

Het was weer een super fijn weekend!
Geweldig!!!! om een heel klein beetje te mogen beseffen wat en dat, we mogen zijn in Hem!
Ik zeg bewust een heel klein beetje want meer kunnen we nu niet aan.
Dat is werkelijk verpletterend in de positieve zin van het woord.

—————————

Hemels!

—————————

Heerlijk! Ik heb zooooo genoten!!!!

—————————

Wat een geweldig weekend!😀😀 heb zó genoten en heel veel geleerd

Hieronder een kleine foto-impressie, met dank aan onze huis-fotograaf Linda!

4

 

12

 

6

7

8

9

10

11

13

 

Reageer op Facebook

Delen: