GoedBericht.nl logo
English Blog

Numeri 23:19 – nooit spijt

08-09-2022 - Geplaatst door Andre Piet

God is geen man dat Hij liegen zou of een mensenzoon dat Hij spijt zou hebben. Zou Hij zeggen en niet doen? Of spreken en niet volbrengen?

Bileam was als magiër ingehuurd door Balak, de koning van Moab, om het volk Israël te vervloeken. Maar GOD had andere plannen. Bileam zou gebruikt worden om GODS profeet te zijn. We lezen dat GOD een woord in Bileams mond plaatste (23:16). En dat maakte dat Bileam niet anders kon, dan het volk Israël zegenen. Bileam had al eerder ondervonden dat GOD ook bij machte is een stomme en onwillige ezel te gebruiken om zijn woord door te geven.

GOD staat niet op het niveau van een mens. Hij laat zich ook niet hinderen door de onwil van een mens. Hij is GOD en Hij beschikt daarom over alles en iedereen. GOD overziet de tijden en niets gebeurt buiten Hem om. Daarom is het ook uitgesloten dat Hij zich vergist of spijt zou hebben. Voor zover we in een bepaald verband al lezen dat GOD ergens van terug komt, dan is dat “naar de mens gesproken”. Bij wijze van spreken. Maar GOD is geen mens. Wat Hij zegt is waar en maakt Hij ook altijd waar!

Delen: