GoedBericht.nl logo
English Blog

‘laatste avondmaal op woensdag’

20-04-2011 - Geplaatst door Andre Piet

Het zal de trouwe bezoeker van GoedBericht zijn opgevallen dat de laatste week veel aandacht wordt gegeven aan de Hebreeuwse kalender. Daar is een hele goede reden voor! Alle belangwekkende gebeurtenissen i.v.m. de Here Jezus Christus, zijn geboorte, dood en opstanding houden stuk voor stuk direct verband met “de hoogtijden des HEREN” en dus met de Hebreeuwse kalender. 

Daarbij deinzen we er niet voor terug om (waar nodig) heilige huisjes omver te gooien. B.v. dat Jezus niet twee maar drie nachten (Mat.12:40) in het graf heeft gelegen. Hij stierf m.i. dan ook niet op een vrijdag, maar op een donderdag. Het was de voorgaande avond (woensdagavond) dat hij met zijn discipelen het zogenaamde ‘laatste avondmaal’ vierde.
En wat schets onze verbazing? Een hoogleraar in Cambridge wist deze week prominent het nieuws te halen met de stelling dat Jezus het laatste avondmaal niet op donderdag maar op woensdag vierde. Kijk eens aan, dan verneemt u het ook eens van een ander! Ach, en dat voor het overige de professor vasthoudt aan het klassieke idee dat Jezus zou zijn gekruisigd op vrijdag, laten we maar voor wat het is. Misschien dat hij daar ook nog eens zijn tanden in kan zetten…

Delen: