GoedBericht.nl logo
English Blog

investeringen in Babylon

11-05-2020 - Geplaatst door Andre Piet

Begin dit jaar plaatste ik een blog onder de titel Irak in het komende decennium. Daarin betoogde ik dat de stad Babylon aan de Eufraat, in de eindtijd een grote rol zal spelen. In de conclusie schreef ik:

Het zou me daarom niet verbazen als in de eerstkomende jaren de Joodse staat een ‘dependance’ krijgt in Irak. Een wereldhandel centrum waar Joods kapitaal floreert maar ook het Midden Oosten domineert.
Excuus dat ik voor de laatste beweringen in de huidige actualiteit nog geen enkele aanleiding kan aanwijzen. Maar ik beweer het dan ook niet als politiek analist maar enkel op basis van wat ik lees in – en versta vanuit de Bijbelse profetie.

Eén suggestie in dit artikel moet ik corrigeren, namelijk dat Babylon als stad nog herbouwd zou moeten worden. Dat is niet juist. Want de plaats waar ooit Babylon gevestigd was, is ook vandaag al een stad van betekenis en draagt de naam Hilla (of Hillah). Aan de buitenkant van Hilla liggen de archeologische overblijfselen van de legendarische stad uit de oudheid. Een locatie die vorig jaar nog door de UNESCO (van de Verenigde Naties) is geplaatst op de lijst van werelderfgoederen. Hilla is de hoofdstad van de Iraakse provincie Babil (=Babel, Babylon), een stad die 364.000 inwoners telt met een niet onaanzienlijke universiteit (‘Universiteit van Babylon‘).

Deze dagen kreeg ik een boeiend bericht onder ogen over grote Chinese investeringen in deze stad en regio. Het stond te lezen op een website dat onderdeel is van Refinitiv, een wereldwijde leverancier van gegevens en infrastructuur voor financiële markten. De kop boven het stuk luidde:

Irak bouwt een stad van 1,25 miljard dollar in Babylon

Enkele (vertaalde) fragmenten uit het bericht:

Irak is van plan om een ​​nieuwe stad te bouwen in het centrale gouvernement van Babylon voor een bedrag van bijna 1,5 biljoen Iraakse dinars (1,25 miljard dollar), meldden de media maandag.

Het project zal worden gefinancierd door een olie-voor-projecten-fonds dat in 2019 is opgezet als een joint venture met China, zei Aliqtisad News, onder verwijzing naar gouverneur Hassan Al-Quraishi. Hij verstrekte geen details over de “New Babylon City”, maar zei dat het een van de vier strategische projecten is die binnen het Chinese fonds aan de regering zullen worden voorgelegd.

De andere projecten omvatten een snelweg die het gouvernement verbindt met de hoofdstad Bagdad en andere provincies, fase 2 van een waterzuiveringsproject in de stad Hillah, en een nieuw rioolnetwerkproject voor een bedrag van 1,2 biljoen dinar ($ 1 miljard), voegde hij eraan toe.

OPEC-lid Irak en China ondertekenden in september 2019 de fondsovereenkomst die voorziet in de levering van 100.000 vaten ruwe olie per dag in ruil voor de uitvoering van projecten in infrastructuur en andere sectoren door Chinese bedrijven.

Zeker, een globaal financieel hoofdkwartier op deze locatie (zoals de Bijbelse profetie daarover spreekt), daarvan is nog totaal geen sprake. Maar dat kan snel veranderen. Internationaal blijkt er grote interesse en wordt er geïnvesteerd in de uitbouw en infra-structuur van de stad en regio. Met andere woorden: ook aan dit belangrijk deel van het profetisch decor wordt gebouwd!

Blijf wakker!

Delen: