GoedBericht.nl logo
English Blog

het komende goedbericht-weekend

14-05-2010 - Geplaatst door Andre Piet

Over enkele weken is het zover. Dan vindt het jaarlijkse goedbericht-weekend plaats. Al enige tijd zijn de huisjes op het recreatieterrein van Eben Haëzer in Maarn volgeboekt. Dat betekent dat we met zo’n 90 deelnemers, daggasten niet meegerekend, een paar dagen feestelijk bijeen zullen zijn rond Gods Woord!

Het thema van het weekend is: de wapenrusting van God. In de aankondiging heb ik daarover geschreven:

Wat heb je er aan om steenrijk te zijn (“gezegend met alle geestelijke zegen”) wanneer je daar geen benul van hebt? Dan ben je op papier misschien ‘multi-miljonair’ maar in de praktijk straatarm… Efeze 6 gaat over de gelovige die stáát op zijn rijke bezit en daarin ook staande wil blijven. Dat is bepaald niet vanzelfsprekend. Want dagelijks worden we blootgesteld aan de listen en methodieken van de tegenstander waardoor we gemakkelijk in de maalstromen van de wereld afdrijven en met recht ‘van ons stuk raken’. Om daartegen bestand te zijn reikt Paulus ons in Efeze 6 “de wapenrusting van God” aan. Niet om de overwinning te behalen maar om staande te blijven in de overwinning die een feit is!

Opgave voor het weekend is (in principe) niet meer mogelijk maar voor wie interesse heeft willen we wél wijzen op de mogelijkheid de studie-bijeenkomsten in Maarn bij te wonen. Men zou natuurlijk ook gewoon kunnen wachten tot de studies t.z.t. op de goedbericht-site worden geplaatst.

Meer info over het weekend.

Delen: