GoedBericht.nl logo
English Blog

freelance en Goedbericht

12-05-2010 - Geplaatst door Andre Piet

 

Sommigen hebben me er fijntjes aan herinnerd dat ik de laatste twee weken weinig weblogs en artikelen plaats op de site. Dat klopt. Ik heb m’n handen vol gehad om de wekelijke studies voor te bereiden en op de site te plaatsen. Aan veel meer dan dat (wat goedbericht betreft), kwam ik helaas even niet toe. Dat heeft o.a. te maken met een maatschappelijke switch en ik sinds kort geen werknemer meer ben. Is dat geen aardige timing in mijn vijftigste levensjaar, het jaar dat geacht wordt een jubeljaar te zijn? Ik geef op dit moment op freelance-basis taallessen aan een aantal Poolse groepen die Nederlands willen leren. Dit werk is min of meer een logisch vervolg op waar ik vorig jaar mee begonnen ben als docent inburgering. Deze cursussen geef ik volgens een eigen opzet met behulp van powerpoints. Het maken daarvan vraagt (zeker in aanvang), behoorlijk wat tijd. Het voordeel van deze methode is dat dit in principe eenmalig werk betreft, zodat ik de powerpoints in het vervolg ook kan inzetten bij nieuwe groepen.

flexibel
Dat ik er voor gekozen heb om verder te gaan als freelancer is vooral omdat ik op deze wijze flexibeler ben voor het werk van het Goede Bericht. Mijn vrouw en ik (nadrukkelijk in deze volgorde!) dragen zelf zorg voor de inkomsten van ons gezin en we willen principiëel niet afhankelijk zijn van giften. Niettemin, ontvangen we donaties via Stichting Goedbericht en dat maakt het mogelijk om meer tijd vrij te maken voor wat ik als mijn eigenlijke roeping zie. Omdat deze inkomstenbron geen constante is, is het handig om door neven-werkzaamheden eventuele tekorten aan te vullen. Het is sowieso niet verkeerd om met beide benen in de maatschappij te staan. Ook daarom kiezen we voor deze combinatie.

laat het klinken!
Op de pagina van de Stichting Goedbericht staat vermeld dat we niet persoonlijk reageren op donaties maar we onderstrepen graag nog een keer dat we enorm dankbaar zijn voor alle support die we in welke vorm dan ook mogen ontvangen. Mede daarom gaan we in vertrouwen verder op deze ingeslagen weg. Het Goede Bericht is het méér dan waard, luid en duidelijk gehoord te worden. In de wereld is het in toenemende mate donker en in de harten van veel mensen is dat al niet anders. Des te meer reden om het onovertroffen Licht van Gods genade rijkelijk te laten schijnen!

Delen: