GoedBericht.nl logo
English Blog

studiedag 13 juni

15-05-2010 - Geplaatst door Andre Piet

Een week na het Goedbericht-weekend staat nog een ander evenement op het programma en wel de driemaandelijkse studiedag. Zondag 13 juni zal het gaan over het thema:
de Hebreeën-brief: wie, wat en waarom?

In de aankondiging schreef ik:

Volgens Petrus schreef Paulus ooit een brief aan “de besnijdenis”. In de oudste manuscripten van het NT is de Hebreeën-brief geplaatst tussen Paulus’ brieven. De brief is geschreven vanuit Italië en vermeldt ook de naam Timotheüs. Merkwaardig genoeg echter ontbreekt Paulus’ handtekening. Waarom?

De Hebreeën-brief is gericht aan een tweede generatie gelovigen die zeer vertrouwd blijkt met de Hebreeuwse Bijbel en de tempeldienst. De geadresseerden worden gewaarschuwd voor een aanstaand debacle en “een vreselijk uitzicht op het oordeel en de felheid van een vuur”. “De Here zal zijn volk oordelen”. Het centrum van het oude verbond was “niet ver van de verdwijning” en de oproep klinkt daarom uit te gaan “buiten de legerplaats”.
We bevinden ons in deze brief aan de vooravond van de complete verwoesting van de tempel en de verbranding van Jeruzalem in het jaar 70 AD. Slechts tegen deze achtergrond worden allerlei obscure passages in één keer helder.
Dat en meer is het onderwerp van deze studiedag.

Voor opgave (i.v.m. de lunch) en meer informatie, klik op onderstaande link:
goedbericht-studiedag

Delen: