GoedBericht.nl logo
English Blog

hart onder de riem

06-07-2010 - Geplaatst door Andre Piet

Er gaan weinig dagen voorbij, waarin ik geen reacties ontvang n.a.v. de website. Veelal betreft dit vragen over artikelen, soms ook kritiek en af en toe (heftige) verontwaardiging. De mooiste reacties vind ik altijd wanneer mensen getuigen hoe blij het Goede Bericht hen maakt. Onderstaande mail, die ik dit weekend ontving, is daarvan een voorbeeld.

Beste Andre,
 
Gisteren heb ik in ongeveer 6 uren je stuk over de Alverzoening bestudeerd. Zelf ben ik opgevoed met hemel & hel, dus eerste ingeving was ‘alverzoening=dwaling’. Toch had ik zelf nog genoeg open vragen, dat ik het ben gaan bestuderen, met het idee er misschien toch iets goeds aan over te houden. Nieuw inzicht ofzo.
 
Aan het eind van de studie, na alle 45 Q’s doorgewerkt te hebben, voelde ik een grote geruststelling. Als een collega waar je het beste mee voor hebt (maar die niet geloofde), plotseling overlijdt, dan wordt ‘hel’ wel heel vervelend, en begon ik mij af te vragen of God wel zo’n grote winnaar was als er zoveel mensen ‘verloren zouden gaan’. Met dat hemel & hel verhaal ga je tenslotte toch denken dat satan wel verliest, maar vanuit zijn oogpunt nog een best resultaat heeft gehaald.
 
Uiteraard is alverzoening een nieuwe gedachtengang voor mij en een enorme ommezwaai en wil ik er nog wat meer studie over doen.
 
Ik denk dat je best kunt geloven zonder overal een antwoord op te hebben, je kunt tenslotte ook autorijden, zonder te weten hoe de kracht van de verbranding van benzine wordt overgezet in beweging van de wielen.
 
Maar dit is wel zo fundamenteel, dat ik dankbaar ben dat ik tot nieuwe inzichten ben gekomen. ‘Elke knie zal zich buigen, elke tong zal belijden, dat Jezus, hij is HEER’, is een lied wat ik vroeger gezongen heb in de kerk, heeft nu pas betekenis voor mij.
 
Aan meer artikelen ben ik nog niet toegekomen, maar die komen nog wel, uiteraard met de bijbel erbij.
1 uitzondering: de 2 stukken over de Christelijke partijen begin juni. Ik keek daar zelf ook al zo tegenaan en juist de betutteling (arrogantie?) van de Christelijke partijen stond mij tegen.
Ik mail u dit om u een hart onder de riem te steken, dat uw inspanningen voor de website niet voor niets zijn.
 
Met vriendelijke groet,
….

Delen: