GoedBericht.nl logo
English Blog

vechten tegen feiten

23-06-2005 - Geplaatst door Andre Piet

Wie het forum eerder in de week bezocht, kon (wederom) getuige zijn van meer dan gemiddeld ‘vuurwerk’. Het begon allemaal met een tamelijk scherpe discussie op Bijbelforum.nl, maar dit ontaarde al gauw in ordinair modder gooien. Daar moesten we dus niet zijn. Intussen had Rudy Brinkman een nieuw artikel geschreven waarin hij ’16 Bijbelse feiten op een rijtje’ (van de Goedbericht-site) tracht onderuit te halen. Lezing van dat artikel kan ik aanbevelen, omdat zulke oppositie vooral haar eigen onbegrip demonstreert. Forum-deelnemer Dies heeft dit prima onder woorden gebracht.

Het is in Brinkman’s bespreking al direct raak bij het eerste feit: God laat niet varen de werken van Zijn handen. Brinkman’s commentaar luidt ongeveer: dit feit doet niet ter zake; volgende punt. Zich kennelijk niet realiserend dat dit fundamentele gegeven alleen al, killing is voor alle varianten van de eindeloze hellestraf-leer.
Of wat dacht u van Brinkman’s opmerking (feit 4) dat op de Goedbericht-site zou worden geleerd dat God “alles in allen” wordt, na de 1000 jaren (Openbaring 20)? Een blunder van de eerste orde, omdat ik overal konsekwent uiteenzet dat deze situatie (God “alles in allen”dus) pas zal aanbreken wanneer Christus niet meer zal heersen en de dood als laatste vijand zal zijn teniet gedaan. Dat is in elk geval voorbij het slot van het boek ‘Openbaring’. Enfin, wie zo’n misser begaat, diskwalificeert zichzelf en kan van z’n opponenten moeilijk verlangen dat deze hem nog verder serieus nemen.
En dus moest ik het hier maar bij laten.

Delen: