GoedBericht.nl logo
English Blog

terugblik Goedbericht-weekend

05-04-2009 - Geplaatst door Andre Piet

 

Het eerste Goedbericht-weekend zit er op. Een formulering waaruit de oplettende lezer direct kan opmaken dat een volgend weekend kennelijk al overwogen wordt. En dat laatste klopt. Door velen is mij deze dagen gevraagd of niet vaker een dergelijk evenment georganiseerd kan worden. Ja, waarom ook niet? Misschien over een jaar weer? U verneemt daar t.z.t nog wel over.

Het was in elk geval een hele belevenis om met zo’n 85 mensen (exclusief daggasten), mannen en vrouwen, jong en oud, bijeen te zijn in het prachtige recreatiecentrum ‘Eben Haëzer’ te Maarn. In een zeer ontspannen sfeer konden een vijftal bijbelstudies worden gegeven over ‘de week van Pasen’. Schitterende vergezichten en indrukwekkende structuren werden zichtbaar in het bestuderen van het Pascha, de week van ongezuurde broden en de eerstelingsgarve. Alles blijkt (hoe kan het ook anders?) met grote precisie betrekking te hebben op hetgeen in vervulling is gegaan in de Here Jezus Christus.
Wat ook buitengewoon gewaardeerd werd, was de samenzang en muziek. Samen met de boodschap van ‘genade alléén’, maakte dat deze dagen tot een waar feest! Mede doordat ook het overige (de organisatie en de keuken) in PRIMA handen was!

De komende dagen hoop ik de MP3-opnames en de powerpoints van dit weekend op de goedbericht-site te plaatsen. Wellicht dat nog meer foto’s van het weekend ‘boven water’ zullen komen (stuur gerust op!), maar hier alvast een fotoalbum, als sfeer-impressie (dank je wel  Michiel!).

Aanvulling 31 mei 2009:
Van Evert Manak ontving ik een MP3 bestand waarin enige liederen aan enthousiaste samenzang is opgenomen o.l.v. het virtuoze pianospel van André van ’t Wout.

——————————-

Enkele reacties:

Ik dank mijn hemelse Vader voor dat geweldige weekeind. Heerlijk om de foto’s te zien en alles weer te beleven (…) Het was een stukje hemel met al die gelovige, blije mensen, die allen genoten van het Woord.

Spring is in my mind! Ik kan het nog niet helemaal goed bevatten dat Pasen zo’n groot feest kan zijn!

Nogmaals bedankt voor het bijzondere weekend. Het is treffend hoeveel meer ik onder de indruk ben geraakt van God en Zijn Plan in de afgelopen tijd. Jouw zorgvuldige uitwerking van de hoogtijden en hun vervulling heeft me nog weer meer overstelpt met ontzag en liefde voor de Vader!

Delen: