GoedBericht.nl logo
English Blog

Job 9:9 – in de sterren geschreven

01-04-2023 - Geplaatst door Andre Piet

Hij maakt de Beer en de Orion, de Pleiaden en de Kamers van het Zuiden.

God is Degene die de sterren maakte (Gen.1:16). Hij kent hun aantal en Hij roept ze alle bij name (Ps.147:4). Maar dat niet alleen: Hij maakte ook de sterrenbeelden. Een soort pictogrammen. Die beelden zijn niet occult of demonisch – dat is wat mensen ervan hebben gemaakt. De sterrenbeelden spreken ook niet van uw en mijn lot, zoals de horoscopen ons willen laten geloven. Nee, de hemelen vertellen Gods eer (Ps.19:2).

De twaalf sterrenbeelden met elk drie decanen (dus 48 sterrenbeelden in totaal) vertellen het verhaal van “het zaad van de vrouw” dat “de kop van de slang” zou vermorzelen (Gen.3:15). Een verhaal dat begint bij de Maagd en eindigt bij de Leeuw. Bekendheid met dat verhaal is niet voorbehouden aan Israël, nee, de kennis daaraan gaat terug tot aan het begin van de mensheid. Overgeleverd van generatie op generatie. Vandaar dat Psalm 19 zegt: “hun taal is tot aan het einde der wereld”.

Gods ‘plaatjesboek’ aan de nachtelijke hemel toont in detail, van een Maagd die zwanger wordt en de Leeuw van Juda voortbrengt, de grote Overwinnaar. Jawel, het Evangelie staat in de sterren geschreven!

Delen: