GoedBericht.nl logo
English Blog

Jesaja 40:31 – opstijgen als arenden

20-11-2022 - Geplaatst door Andre Piet

Jongelingen bezwijmen en worden vermoeid en zelfs uitgelezen jonge mannen struikelen. Maar wie JAHWEH verwachten, verjongen energiek en stijgen op met vleugelen als arenden

Jesaja gebruikt hier een overtreffende trap. Jonge mensen die bekend staan als krachtig, vitaal, snel en scherp, kunnen onder bepaalde omstandigheden bezwijken. Natuurlijke vermogens hebben nu eenmaal hun grenzen. En dan benoemt Jesaja degenen die zelfs deze jonge mensen overtreffen: zij die het verwachten van JAHWEH, wiens naam zegt: IK BEN (ER).

Wie het verwacht van JAHWEH, verwacht het van Degene die alvermogend is. Bij wie niets onmogelijk is. Die vervult dat wat Hij belooft. Bij wie nooit iets misgaat. Die een Vader is voor elk van zijn creaturen. Wie op Hem zijn verwachting stelt, komt per definitie nooit beschaamd uit.

Deze verwachting geeft een mens vleugels. Arendsvleugels. Bedenk dat een arend niet opstijgt door te fladderen of door druk te slaan met haar vleugels. Nee, een arend spreidt slechts (in vertrouwen) haar vleugels uit, en de wind en de thermiek doen de rest. De wind is een type van GODS geest en belofte. En thermiek spreekt van de warmte van GODS alomvattende liefde. Die verwachting vitaliseert, geeft energie en brengt ons tot op grote hoogten!

Delen: