GoedBericht.nl logo
English Blog

2Thessalonika 2:9 – meeslepende leugen

08-07-2024 - Geplaatst door Andre Piet

… wiens komst [daarentegen] is, naar inwerking van de satan, in alle kracht en in tekenen en in wonderen van leugen…

Paulus spreekt in deze verzen over de toekomstige onthulling van “de mens van de wetteloosheid”. Hij kan pas onthuld worden, wanneer degene die hem nu nog tegenhoudt uit het midden verwijderd is. Dat klinkt mysterieus, maar de Thessalonikers wisten waarop Paulus doelde. Hij schreef met het oog op “onze toevergadering tot Christus” (:1).

Wanneer de weg vrij is gemaakt voor “de mens van de wetteloosheid” zal er een explosie van satanische activiteit losbarsten op aarde. Satan zal namelijk uit de hemel worden geworpen (Openb.12) en zich bedienen van deze mens. Geen flauwe goocheltrucs, maar adembenemende krachten, wonderen en tekenen. Zoals die ooit ook plaatsvonden in de dagen van de apostelen (Hebr.2:4). Met dit grote verschil: toen was het een manifestatie van Gods geest terwijl het in de eindtijd rechtstreeks uit de koker van satan zal komen.

Leugen is één van de meest kenmerkende eigenschappen van de tijd van het einde. Zó overtuigend gebracht, dat heel de wereld er door zal worden ‘beetgenomen’. Alleen zij die de waarheid kennen, zullen de leugen herkennen.

Delen: