GoedBericht.nl logo
English Blog

radio-quizje en Jeane Dixon

28-01-2011 - Geplaatst door Andre Piet

 

 Terwijl ik gisteravond na tienen van m’n werk naar huis reed, beluisterde ik het altijd weer aardige Radio 2 programma ‘het theater van het sentiment’. Dit keer ging het over 27 januari 1968. Rond een uur of half elf wordt altijd een radio-quizje gehouden en de vraag dit keer was: welke beroemde astrologe kreeg vanaf 1968 een eigen rubriek in ‘de Telegraaf’. Met horoscopen heb ik weinig maar de naam Jeane Dixon staat me toevallig bij en ik wist dat zij ooit haar dagelijkse bijdragen leverde aan ‘de krant van wakker Nederland’. Dus ik dacht: kom, laat ik eens bellen. Ik hoorde namen voorbij komen als Mona en Rita Verdonk… OK, als vijfde kandidaat mocht ik dus het goede antwoord geven. Presentator Stefan Stasse vervolgde met:
“En gelóóf jij dat André? Als er een Jeane Dixon is die zegt: ik heb dat allemaal voorspeld, de herverkiezing van Truman, de verdeling van India…”
Waarop ik zei:
“Nou, er zijn wel heel frappante dingen die ik over haar gelezen heb. Maar ik geloof uiteindelijk dat er maar Eén is die de toekomst kent”.
Verbaasde reactie:
“…Ooo… ja…  en dan vraag ik natuurlijk: wie dan André?”
Ik: 
“Nou, dan denk ik aan de héle grote Baas boven!”
Ietwat onzeker reageerde de presentator:
“OK… OK. Ja nou goed, ze was er toch beroemd mee geworden…”

Enfin, ik mocht door naar de volgende ronde, waarin ik echter met een wilde gok strandde…

Thuis gekomen heb ik nog het één en ander over mevrouw Dixon (1904-1997) nagelezen. Zij voorspelde ooit de moord op John en Robert Kennedy maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat vele andere voorspellingen daarentegen niet uitkwamen. Het meest opvallende in Jean Dixons voorspellingen vind ik de wijze waarop zij deze mixte met gegevens uit de Bijbelse profetie.

Zij voorzag een grote oorlog tussen Oost en West, uitgevochten ten oosten van de rivier de Jordaan, en dat allemaal tussen 1999 en de jaren 30 van de 21-ste eeuw. Aan deze gebeurtenissen zouden grote aardbevingen en vloedgolven voorafgaan, veroorzaakt door een komeet die de aarde in de jaren tachtig zou treffen. Mevr. Dixon voorspelde zelfs dat de satan zou trachten de hele wereld te verleiden en beweerde dat het tijdperk van Aquarius zou beginnen met de vereniging van alle koninkrijken der aarde onder een groot leider die op 5 februari 1962 in het Midden Oosten geboren werd. Hij zal vrede en hoop brengen maar de mensen van Christus aftrekken en zich tenslotte ontpoppen als de Antichrist, die mystieke en occulte krachten zal manifesteren.
Uit: het domein van de slang, dr.W.J.Ouweneel, pag.19, 20, 1978

Beluister HIER het geluidsframent van het quizje (gesprekje met mij begint in minuut 2:47).

Delen: