GoedBericht.nl logo
English Blog

nieuwe ISA versie!

11-08-2007 - Geplaatst door Andre Piet

Door velen werd er naar uitgekeken, maar vandaag is het dan zover. Een geheel vernieuwde versie van het geavanceerde Bijbel software-programma ISA – Interlinear Scripture Analyzer, is beschikbaar. Gratis wel te verstaan. En dat is werkelijk ongehoord als men zich realiseert wat met dit interlineaire Bijbel-programma allemaal mogelijk is. ISA basic 2.0 ziet er nog weer gelikter uit dan de voorgaande versie, het werkt sneller, de interface is simpeler, de zoekfunctie werkt sneller, zoeken met wildcards gaat gemakkelijker, enzovoort. De Hebreeeuwse tekst is voorzien van de masoretische klinkertekens, de Hebreeuwse Strong-weergave is gechecked en voorzien van een lexicon. Daarnaast is de sublinear CHES (concordant-idiomatisch) geheel gecorrigeerd en volgt nu exact de ‘officiële’ grammatica van de Westminster Hebrew Morphology. Ook de databases voor het NT zijn geheel bijgewerkt en gecorrigeerd. Het wellicht meest karakteristieke van ISA, de Concordant View, is nog weer verder ontwikkeld en geavanceerder gemaakt. D.m.v. dit venster kunnen alle sublinears direct gechecked worden op concordantie. En dit is nog maar een greep uit wat deze nieuwe versie allemaal te bieden heeft. Als u meer wilt weten over wat er nieuw is, moet u zelf maar eens op de website van ISA kijken.

ISA is het werk van twee mannen die het grootste deel van hun tijd pro Deo (!) besteden aan de ontwikkeling van dit unieke Bijbelprogramma. Inmiddels al vele jaren lang. En het werk blijft doorgaan. Er is vanaf de aanvang principiëel gekozen om het basis-pakket van ISA gratis op het internet beschikbaar te stellen, maar daarnaast wordt nu ook gewerkt aan een relatief goedkope, professionele versie. Dat is de volgende stap in de ontwikkeling.
En dan hebben de makers nóg een heel spannend en uniek project in de zinnen… maar daar kan ik pas in een later stadium wat meer over vertellen.

Check it out!
www.scripture4all.org

Delen: