GoedBericht.nl logo
English Blog

jaarwisseling 2010/2011

31-12-2010 - Geplaatst door Andre Piet

Het is bij een jaarwisseling een goede gewoonte om zowel terug te blikken als vooruit te zien. Ook in i.v.m. het werk van GoedBericht is daar alle reden toe.

ACTIVITEITEN
2010 was een jaar waarin opnieuw weer veel verricht mocht worden. Vele tientallen studies zijn gegeven waarvan het overgrote merendeel in zowel MP3 als video (plus powerpoint) op goedbericht.nl beschikbaar is gesteld. We denken terug aan een volgeboekt en zeer geslaagd GoedBericht-weekend in juni. Ook werden een drietal studiedagen in Zoetermeer gegeven over ‘de wegrukking’ (maart), ‘brood & beker’ (september) en recentelijk over ‘zegen & vloek’. Niet alleen de studiedagen maar ook de overige samenkomsten in Zoetermeer (2x per maand) mogen zich verheugen in nog steeds toenemende belangstelling. Nog afgedacht van de bijeenkomsten in Rotterdam (EH) en den Haag waar ik regelmatig met het Woord mag dienen. Ook het aantal mensen dat de website GoedBericht.nl weet te vinden is nog ieder jaar flink groeiende. Hieronder een indruk van de bezoekersaantallen:

EMAIL
Niet direct in het oog lopend, maar toch één van de meest arbeidsintensieve aspecten van het werk van GoedBericht is het reageren op -, en beantwoorden van email. Dat betreft bepaald niet alleen Bijbels-gerelateerde vragen, maar ook veel pastorale nood. Dikwijls ook van mensen die ik niet eens ken. Denk nu niet dat ik er  een soort amateur-psychologische praktijk op nahoud. Gelukkig niet, want de psychologische aanpak is oppervlakkig en armoedig in vergelijking met het Woord van God dat zoveel dieper doordringt. Psychologie is (al te vaak) zielig maar Gods Woord is Geestig! Gevolg van deze effectieve aanpak is wel, dat e-pastoraat voor mij zo langzamerhand een dagelijkse praktijk is geworden. Soms zelfs zo sterk dat het plaatsen van artikelen en studies op de website daardoor nogal eens in het gedrang dreigt te komen. Met vreugde accepteer ik dit dilemma, want wat is er mooier dan mensen blij te maken en te wijzen op de GOD voor Wie niets onmogelijk is en op de toekomst die Hij belooft?!

FREELANCER
Maatschappelijk bracht 2010 voor mij een aanzienlijke verandering. Na ruim dertig jaar loondienst werd ik in voorjaar 2010 freelancer. Momenteel werk ik zo’n 20 uur per week (m.u.v. de schoolvakanties) als NT2-docent. D.w.z. ik geef Poolse groepen les in de Nederlandse taal. Dit werk doe ik met enorm veel plezier en door o.a. de unieke aanpak van de lessen (powerpoints die ikzelf samenstel) is er inmiddels zelfs al een wachtlijst aan het ontstaan. Het grote voordeel van deze werkwijze is, dat wanneer ik over enige tijd een compleet lespakket heb samengesteld, nog meer tijd hoop te kunnen besteden aan wat ik als m’n eigenlijke missie beschouw: het Goede Bericht!

STICHTING GOEDBERICHT
Dat ik mijn werk partime kan doen, komt enerzijds doordat mijn vrouw Petra met haar werk op kantoor inkomsten compenseert. Zonder haar enorme inzet zou ik dit werk nooit kunnen doen. Maar anderzijds ook omdat velen ruimhartig Stichting GoedBericht ondersteunen. Het is geweldig dat we ook dit jaar weer van velen bijdragen hebben mogen ontvangen. Het stelt mij niet alleen in staat om meer tijd voor GoedBericht vrij te maken, het doet ook beseffen dat er (Godzijdank!) velen zijn die dit een warm hart toedragen. Het is nu eenmaal een gegeven dat het Goede Bericht zoals Paulus dit ooit verkondigde, een zeldzaam geluid is. En tevens een boodschap dat altijd weer veel verzet oproept, vooral ook binnen de ‘christelijke’ wereld. Dat geeft strijd, zeker, maar de vele positieve en blijde reacties die we telkens weer mogen ontvangen, bevestigen ons in de wetenschap dat deze boodschap werkelijk Evangelie (=Goed Bericht!) is en daarom luid en duidelijk bekend gemaakt dient te worden. Immers, hoe zou men kunnen geloven, als men het niet te horen krijgt?

Daarom beste lezer(es), voor het volgende jaar staat ons niets anders te doen dan (zolang GOD ons daartoe in de gelegenheid stelt), dapper voort te gaan met het herauten van het geweldige Goede Bericht. De Schriften te openen en voortdurend weer nieuwe schatten daaruit op te delven. In het vaste vertrouwen dat onze rijke GOD in alles wat nodig is, zal voorzien. En ondertussen uitziende naar de grote Dag die nadert en naar het allerbeste dat nog vóór ons ligt!

In dat besef:
een gelukkig en rijk gezegend 2011!!

Delen: