GoedBericht.nl logo
English Blog

gebakken lucht van TRIN

27-12-2010 - Geplaatst door Andre Piet

 Matteüs van der Steen en Willem Ouweneel tijdens TRIN-conferentie

In november werd door TRIN een zendingsreis naar Birma georganiseerd. Mattheus van der Steen en Willem Ouweneel waren de hoofdsprekers op een aantal bijeenkomsten. Zij kwamen terug met sensationele verslagen. Birma stond op z’n kop; er was een opwekking uitgebroken! Massale bekeringen hadden plaatsgevonden en tallozen waren van hun ziekten genezen. Een verhaal over zeven blinden die waren genezen, vormde misschien wel de meest spectaculaire claim. Ouweneel beweerde dat het ook gefilmd was. Marten Visser, iemand die via contacten zeer vertrouwd is met Birma, besloot op nader onderzoek uit te gaan. Temeer daar Ouweneel en van der Steen weigerden met bewijzen te komen.

In de onderstaande link kunt u Visser’s gedocumenteerde bevindingen lezen. De conclusie van zijn relaas is dat het verhaal bol van bedrog staat. Op de plaats waar de blinden zouden zijn genezen “is geen wonder gebeurd. Zelfs geen wondertje. Het enige wat gebeurd is, is dat er een groepje buitenlanders heeft staan bidden en foto’s maken. Dat heeft zo weinig indruk gemaakt, dat er in de blindenschool zelfs niet verder over is gesproken.” Ook diverse andere vermelde details blijken aan alle kanten te rammelen.

Klik HIER voor het verslag van Marten Visser’s onderzoek.

——————————————-
Andere links
WJO’s reactie op artikel Marten Visser
aan de vrucht herkent men de boom (kritisch richting TRIN)

——————————————-

UPDATE 31 december 2010:
Marten Visser reageert op verdediging WJO, en voegt nieuwe (nog vernietigender) feiten toe.
1. Een bij het (geclaimde) wonder aanwezige Nederlandse kinderarts (prof. dr. Edward Dompeling) wil niets kwijt over wat voorgevallen is en neemt het niet op voor WJO.
2. Dr. Mike Griffiths, een bij Myanmar Christian Fellowship for the Blind betrokken arts, is niets bekend van ook maar één wonderbaar genezen blinde, gedurende de laatste jaren. Hij verzoekt uitdrukkelijk contact met hem op te nemen, in geval hem iets zou zijn ontgaan.
Onderstaand de link naar Marten Visser’s nieuwe informatie:
“Geen blinden genezen in Birma”, zegt dokter Griffiths 

Delen: