GoedBericht.nl logo
English Blog

het hele eieren eten van Pasen

06-04-2007 - Geplaatst door Andre Piet

Een bericht vandaag in de krant:

Super struikelt over Pasen

van onze redactie economie

LONDEN – Britten zijn slecht op de hoogte over de echte betekenis van Pasen, maar ook bij grote bedrijven is de Bijbelkennis beperkt.  De Britse supermarktketen Somerfield vergiste zich tot twee keer toe.

Het concern hield een enquête onder de bezoekers over de betekenis van Pasen. ,,Britten eten gemiddeld 3,5 paasei in het paasweekend. Maar meer dan een kwart weet niet dat met Pasen de geboorte van Christus wordt gevierd”, meldde Somerfield in een persbericht. (…) Somerfield belooft zich ,,in de toekomst te laten leiden door de leer van de kerk”. Volgens de supermarktketen staat het ronddelen van paaseieren symbool voor het wegrollen van de steen voor het graf van Christus.

Bekende, oeroude gebruiken en tegelijkertijd zoveel onkunde. De connectie tussen het ei en Pasen is trouwens óók anders dan Sommerfield suggereert. Een ei symboliseert verborgen Leven. Vandaar ook het gebruik om eieren te verstoppen. Het idee is dat het Leven (met een hoofdletter, want het heeft de dood achter zich) er wel is, maar niet zomaar voor het oprapen ligt (> Kolosse 3:1-3).

Voor wie écht wil weten hoe het zit met de weggerolde steen en andere rolling stones in de Bijbel, die zou zondagmorgen naar Den Haag moeten komen. Maar u kunt natuurlijk ook binnenkort de presentatie op de Goedbericht-site beluisteren en zien.

samenkomst Den Haag

Delen: