GoedBericht.nl logo
English Blog

gratis!

10-02-2012 - Geplaatst door Andre Piet

“De levende God is de Redder van alle mensen”, schrijft Paulus, en hij voegt eraan toe: “allermeest van de gelovigen” (1Tim.4:10). Is het een prestatie om te geloven? Nee, totaal niet. Het is ook geen keuze. Ik geloof (of vertrouw) dit, omdat Gods Woord mij daarvan heeft overtuigd. Als ik dus geloof, dan is dat ZIJN prestatie! Dat God alle mensen redt is pure genade. Daar valt namelijk niets aan af of toe te doen. En als is dit nu al mag weten, dan is dat een extra genade. Een voorrecht, want slechts enkelen valt dit ten deel.

Niet alleen de wetenschap dat God de Redder is van allen, is een voorrecht maar in het bijzonder ook het delen ervan. Niets geeft zoveel voldoening, als een ander met de grootste rijkdom die er is, blij te maken! Het is als het ongelimiteerd uitdelen van bankbiljetten van 1000 euro in een drukke winkelstraat. We hoeven ons totaal geen zorgen te maken over wat mensen ermee doen. Willen ze het niet ontvangen (‘dat kan toch nooit gratis zijn!’)? Geen punt. Gooien ze het op de grond en treden ze het met de voeten? Het zij zo. Er is tóch meer dan genoeg! Wellicht dat een bona fide (=goed gelovige) enkeling het wél serieus neemt en er de koning te rijk mee is. Daar gaat het maar om!

Dat is evangeliseren. We hebben een Goed Bericht, dat te mooi lijkt om waar te zijn. Dat is ook de belangrijkste reden waarom mensen er niet aan willen. Gratis zoveel rijkdom, dat kán nooit… Maar sommigen weten Godzijdank beter. Zij leven uit die rijkdom en delen er onbekommerd en royaal van uit.

 

Delen: