GoedBericht.nl logo
English Blog

“… gewoon simpel de Bijbel…”

21-09-2016 - Geplaatst door Andre Piet

Van een kersverse gelovige ontving ik onderstaande mail. Oordeel zelf.

Bedankt voor deze site.

Ik heb begin dit jaar een radicale switch gemaakt door Jezus te kiezen in mijn leven. De kracht van het evangelie was duidelijk zichtbaar en de mensen om mij heen konden de verandering in mij zien gebeuren.

Maar toen ik begon te geloven kwam er een hoop troep binnen, de eindeloze hel en de drie-eenheid etc.. Ik heb het advies gevolgd dat ik me als beginnend gelovige daar niet zo druk om moest maken maar na een aantal maanden was ik er helemaal klaar mee. Ik leefde in angst, als ik in zonde terugviel was ik angstig dat God me in de hel zou mieteren. Ik vond het ongelofelijk. Hoe kon ik me eerst zo enthousiast voelen met de kracht en overtuiging dat God GOED is, als Hij de meeste mensen voor eeuwig in de hel zou gooien? Ik vond het niet echt een goed bericht en ik zat in een dilemma want ik wist dat God bestond, de kracht die ik eruit kreeg was niet van deze wereld maar tegelijkertijd wilde ik zo’n afschuwelijke straf niet zien, zelfs Hitler zou ik dat niet gunnen. Sterker nog, toen ik video’s van Hitler bekeek had ik medelijden met hem, hij was een schepsel van God en God had alle goede dingen ook voor Hitler voor ogen en hij heeft er een potje van gemaakt door verkeerde keuzes. Zijn innerlijke kind was ondergedompeld in de zonde en is daar nooit van bevrijd. Ik kon dus niet accepteren dat ik zogenaamd liefdevoller zou zijn voor Hitler dan God, terwijl God liefde IS..

Maar dankzij deze site kan ik weer geloven in de God die ik aanriep in de eerste maanden, het goede nieuws. Geen ingewikkelde leringen, gewoon simpel de Bijbel nemen zoals het er staat.

engels

Delen: