GoedBericht.nl logo
English Blog

een tweetal links

13-03-2005 - Geplaatst door Andre Piet

ISA
In het blad ‘Amen’ staat deze maand een artikel afgedrukt van Andre de Mol, waarin hij hij in het kort, zeer duidelijk tekst en uitleg geeft van het ISA-programma.
Hier de LINK naar het artikel.

‘de God die is’
Bij uitgeverij Medema is een e-book gratis verkrijgbaar van prof. Willem Ouweneel. Het heet ‘Theistisch Manifest’ en heeft als ondertitel ‘de God die is’. Behalve hier en daar charismatische dissonanten (“In de afgelopen halve eeuw zijn verreweg de meeste mensen tot het christelijk geloof bekeerd door power evangelisation – evangelisatie met tekenen en wonderen”) en traditionele misvattingen (b.v. ongelovigen die bij het sterven “de eeuwige duisternis” ingaan) bevat het boek ook veel interessants. Hier een aardig citaat over ‘het lijden’:

“Ten tweede is het denkbaar dat, hoewel een algoede God op zichzelf het kwaad niet kan willen, dat kwaad wel deel kan zijn van een groter plan. Zo is het denkbaar dat, door het kwaad tot op een bepaalde tijd te tolereren, een groter goed (een betere wereld) bereikt wordt dan anders mogelijk zou zijn. Of het is denkbaar dat wat kwaad lijkt, in feite noodzakelijk deel uitmaakt van een groter geheel, dat goed is.”

Hier de LINK voor het gratis downloaden van het e-book.

Delen: