GoedBericht.nl logo
English Blog

een ‘profeet’ uit Jeruzalem en zijn god…

13-06-2023 - Geplaatst door Andre Piet

Al eerder kwam op de GB-site de naam van Yuval Noah Harari voorbij. Hij is een Israëlische professor en momenteel misschien wel de meest invloedrijke auteur ter wereld. Hij wordt alom geprezen door ‘de groten der aarde’ (Obama, Zuckenberg, Gates en ook onze eigen premier Rutte) en is nauw betrokken bij het World Economic Forum. Harari is een verklaard atheïst, homoseksueel en afficheert zich als een transhumanist en gelooft dat de mensheid binnen enkele jaren zich kan upgraden tot goddelijke proporties. Recentelijk (19 mei ’23) was hij te gast bij een Portugese journalist die hem in het bijzijn van een deftig publiek ondervroeg. Harari ging met name in op het fenomeen van AI (Artificial Intelligence). Hieronder een fragment uit het genoemde interview waarin hij het volstrekt nieuwe en baanbrekende van AI beschrijft.

Het is de eerste technologie ooit die nieuwe ideeën kan creëren. Weet je, de drukpers, radio, televisie, ze zenden uit, ze verspreiden de ideeën gecreëerd door het menselijk brein, door de menselijke geest. Ze kunnen geen nieuw idee bedenken. Weet je, [Johannes] Gutenberg drukte de Bijbel in het midden van de 15e eeuw; de drukpers drukte zoveel exemplaren van de Bijbel als Gutenberg hem had opgedragen, maar er ontstond geen enkele nieuwe pagina. Het had geen eigen ideeën over de Bijbel: is het goed? Is het erg? Hoe is dit te interpreteren? Hoe is dat te interpreteren?

Volgens Harari zal binnen enkele jaren een nieuwe, ‘correcte’ (=globalistische en inclusieve) religie ontstaan, met een nieuw heilig boek en geschreven door een bovenmenselijke intelligentie – de droom van elke religie.

AI kan nieuwe ideeën creëren; het kan zelfs een nieuwe bijbel schrijven. Door de geschiedenis heen droomden religies ervan een boek te laten schrijven door een bovenmenselijke intelligentie, door een niet-menselijke entiteit. Over een paar jaar zijn er misschien religies die echt correct zijn … denk maar aan een religie waarvan het heilige boek is geschreven door een AI. Dat zou OVER EEN PAAR JAAR realiteit kunnen zijn.

Het is alles voorzegd in de geschriften die deze ‘profeet’ uit Jeruzalem (!) meewarig afdoet als fantasieën. Beste lezer, maakt u zich geen illusies want de meest venijnige misleiding ooit, is zeer aanstaande. Harari ziet een New Age aankomen waarin de mensheid op eigen (evolutionaire) kracht een goddelijk niveau zal bereiken. Maar de ontgoocheling zal groot zijn. De ene, ware GOD die geen kunstmatige creatie van de mens is, maar Die integendeel de mens ooit Zelf creëerde, zal van bovenaf ingrijpen. De tijd dringt.
Word wakker!

Delen: