GoedBericht.nl logo
English Blog

wie is Yuval Noah Harari?

20-09-2022 - Geplaatst door Andre Piet

Een van de momenteel meest invloedrijke denkers ter wereld is de Israëlische hoogleraar en schrijver van bestsellers Yuval Noah Harari (1976). Afgelopen week was hij even in Nederland en premier Rutte stak desgevraagd op televisie de loftrompet over hem.

Niet alleen Rutte, maar ook Barack Obama, Mark Zuckenberg en Bill Gates prijzen deze man om zijn visionaire gaven. Harari is historicus/futuroloog en wordt vaak ‘de profeet’ genoemd. Hij is atheïst, openlijk homoseksueel en wordt beschouwd als één van de meest spraakmakende exponenten van de New-Age beweging.

Harari is een uitgesproken transhumanist, d.w.z. hij gelooft dat de mens zijn eigen evolutie in de hand moet nemen en door middel van software, genetische manipulatie en nanotechnologie zich kan upgraden tot god. Niet bij wijze van spreken, maar echt. Zo verklaarde hij:

We zijn bezig met het verwerven van goddelijke vermogens, met het veranderen van onszelf in goden. En ik bedoel dit in de meest letterlijke zin, het is geen metafoor.

Homo sapiens doet zijn best om het feit te vergeten, maar het is een dier. En het is dubbel belangrijk om onze oorsprong te herinneren in een tijd waarin we onszelf in goden willen veranderen.

En verder:

Wat ik denk dat misschien wel de belangrijkste ontwikkeling van de 21e eeuw is, is dit vermogen om mensen te hacken, onder de huid te kruipen, biometrische gegevens te verzamelen, mensen beter te analyseren en te begrijpen dan ze zichzelf begrijpen.

Harari is optimistisch over deze ontwikkelingen en ziet zijn idealen binnen afzienbare tijd werkelijkheid worden:

In de komende decennia zullen AI (=kunstmatige intelligentie) en biotechnologie ons goddelijke vermogens geven om het leven opnieuw te ontwerpen en zelfs om volledig nieuwe levensvormen te creëren.

Als het ons lukt, en er is een zeer goede kans dat we dat zullen doen, dan zullen we zeer binnenkort voorbij de God van de Bijbel gaan.

Wij zijn waarschijnlijk een van de laatste generaties Homo sapiens.

Het hoeft niet te verbazen dat deze man adviseur is van Klaus Schwab, de oprichter van World Economic Forum en ook als één van hun mensen wordt aangeprezen. Harari’s ideeën sluiten perfect aan op Agenda 2030 en met zijn inzichten stuurt hij denktanks aan op globaal niveau. Zij zijn het die de laatste fase van deze aeon vormgeven.

Ik beweer niet dat Yuval Noah Harari de voorzegde “valse profeet” uit Openbaring 13:11-18 (en 19:10) is. Wat ik wel beweer is dat hij tot dusver opmerkelijk beantwoordt aan het profiel van deze apocalyptische figuur. Harari heeft wereldwijde invloed, wordt alom vereerd als profeet, is afkomstig uit “het land”, hij ziet de mens en zichzelf als dier (> beest), promoot technologieën om de mens “onder de huid” te zitten en beoogt openlijk de God van de Bijbel van diens troon te stoten. En als een typische antichrist (1Joh.2:18,22) beweert hij:

Dat hele verhaal van Jezus Christus, zoon van God, opgestaan uit de dood is nepnieuws.

Houd ‘m in de gaten…

Delen: