GoedBericht.nl logo
English Blog

bolwerken slechten

13-05-2013 - Geplaatst door Andre Piet

image5

Volgende week vrijdag 24 mei, hoop ik in Gorinchem een presentatie te geven onder de titel ‘wat de dominee niet over de hel mag zeggen…’. Bij deze gelegenheid vindt heel toepasselijk tevens de lancering plaats van mijn boek ‘101 bommen en granaten… onder het traditioneel-christelijke bolwerk‘. Met als ondertitel: waarom het Evangelie écht een Goed Bericht is. Het is een compilatie van 101 blogs die eerder op deze site verschenen en het wordt op initiatief van Stichting Boinnk, uitgegeven door Aspekt.

De titel klinkt nogal strijdlustig en dat heeft een reden. Want hoewel het Evangelie écht een Goed Bericht is, is het tegelijkertijd destructief voor het christelijke bolwerk. Alleen degene die welbewust daarover zwijgt kan zich soms binnen die gelederen handhaven maar dat geldt niet wie daar openlijk voor uitkomt. Men verdraagt namelijk de gezonde leer niet (2Tim.4:3). Dat is niet leuk om vast te stellen maar wel de waarheid. Wie het Evangelie doorgeeft komt per definitie in conflict met beweringen, redeneringen en concepten die als ‘christelijk’ en ‘evangelisch’  te boek staan.

Conflict hoeven we niet te zoeken, het is er. Wie kennis van GOD uitdraagt stuit op bolwerken die alles in het werk stellen dit te ondermijnen en barricades daartegen opwerpen. Paulus had in zijn dagen daar eveneens mee te maken. Maar hij was een strijder en schuwde het conflict niet. Hoezo? De waarheid moet worden verteld en bolwerken van leugens geslecht, neergehaald en omvergeworpen. Kortom: het dynamiet van het Evangelie er onder!

4 … de wapenen van onze veldtocht zijn niet vleselijk,
maar krachtig voor God tot het SLECHTEN VAN BOLWERKEN,
5 zodat wij de redeneringen en elke schans,
die opgeworpen wordt tegen de kennis van GOD slechten..
-2Korinthe 10-

 

Reageer op Facebook

Delen: