GoedBericht.nl logo
English Blog

alles is voorbestemd

10-07-2012 - Geplaatst door Andre Piet

Afgelopen zaterdag stond in dagblad ‘De Telegraaf’ een interview met de Nederlandse topturner Yuri van Gelder, bijgenaamd ’the Lord of the Rings’. De afgelopen jaren is hij door een diep dal gegaan vanwege drugsverslaving. In het interview blikt hij daarop terug en zegt dan het volgende:

Volgens mij is in het leven alles voorbestemd. De weg loopt uiteindelijk precies zoals het moet. En het is aan jezelf wat je met de beproevingen doet die je onderweg tegenkomt. Daarom ervaar ik mijn zwaardere periodes niet als heel negatief. De lessen die ik er uit heb gehaald, zijn heel waardevol en dragen bij tot mijn ontwikkeling.

Niets in het interview wijst er op dat Yuri religieus is of enige notie heeft van “de Schriften”. Maar hij heeft besef van GOD: alles is voorbestemd en past in het grote plan. Dat besef maakt voor hem dat ook een zware periode niet als negatief ervaren wordt. Want er gaat niets mis. Als je het mij vraagt, legt Yuri van Gelder hier heel wat meer besef van GOD aan de dag dan de doorsnee christen die meent dat engelen en mensen ooit in staat waren Gods plan te dwarsbomen en dat God sindsdien probeert te redden wat er te redden valt.

God is GOD: er is er Eén die ALLES een PLAATS geeft (theos=plaatser), zowel goed als kwaad. En alles loopt uiteindelijk precies zoals het moet!

6 Opdat men wete, van den opgang der zon en van den ondergang, dat er buiten Mij niets is, Ik ben de HEERE, en niemand meer. 7 IK formeer het licht, en schep de duisternis; IK maak de vrede en schep het kwaad, IK, de HEERE, doe al deze dingen.
Jesaja 45 

 

Reageer op Facebook

Delen: