GoedBericht.nl logo
English Blog

zielig is niet geestig

02-09-2021 - Geplaatst door Andre Piet

Vanaf 2 september (2021) verkrijgbaar in de boekhandel:

DE 1e KORINTHE-BRIEF VERS VOOR VERS BESPROKEN

Te lezen op de achterzijde:

Anderhalf jaar arbeidde Paulus in de Griekse havenstad Korinthe. Tijdens dat verblijf ontstond rond het Goede Bericht dat hij verkondigde, een gemêleerde kring van gelovigen. Als Paulus na zijn vertrek in de stad Efeze arriveert, bereiken hem berichten en vragen vanuit Korinthe. De 1e Korinthe-brief is Paulus’ antwoord daarop.

De brief geeft een inkijkje in het reilen en zeilen van de jonge geloofsgemeenschap en in de vragen die onder hen leefden. Maar het toont bovenal de geweldige antwoorden die Paulus hen, als “afgevaardigde van Christus Jezus”, mocht doorgeven. Om hen de weg te wijzen van de ‘wijsheid’ van de wereld naar de wijsheid van God. Van melk naar vast voedsel. Van kinderlijk naar volwassen. Van het fragmentarische van de begintijd naar de volkomenheid van “geloof, hoop en liefde”.

Tegen de achtergrond van allerlei kwesties rond partijschappen, rechtszaken, prostitutie, wanordelijke samenkomsten, godsdienstige en culturele spanningen, leidt Paulus zijn lezers weg van de ‘ziel-ige’ benadering naar de ‘geest-ige’. Het slot van Paulus’ brief vormt de climax: een indrukwekkende uiteenzetting over de alomvattende impact van Jezus Christus’ opstanding uit de doden.

‘Zielig is niet geestig’ is een verzameling van dagelijkse bijdragen op de website goedbericht.nl.

Het boek is te bestellen via de plaatselijke boekhandel of internet.

productspecificatie:

auteur: André Piet
uitgever: Stichting GoedBericht
ISBN: 978 94 6266 527 9
bladzijden: 450
afmeting: 21 x 14,8 x 2,7 cm
gewicht: 651 gr
prijs: €19,95
verschijningsdatum: 2 september 2021
samenstelling & vormgeving: Evangelie Om Niet, evangelieomniet.nl
in samenwerking met Germa van Stralen


Hieronder is geheel het boek door te bladeren:

Delen: