GoedBericht.nl logo
English Blog

watersnood?

26-04-2008 - Geplaatst door Andre Piet

 

Johan Th.Bos schreef een mooie column in ‘Manna’ over een door een ‘profeet’ (lett. een voorzegger…) aangekondigde watersnoodsramp. Ik wil het u niet onthouden.

WATERSNOOD

Op Koninginnedag misschien? Dat is dan op het nippertje. De laatste dag van de maand waarin onze dijken zouden doorbreken, met een totale overstroming van het land als gevolg. De laatste kans ook op vervulling van die vorig jaar door de Britse ziener Roger Teale geprofeteerde ramp voor Nederland. De watersnood zou zich eind april aandienen. Toch is er precies in die periode (24-26 april) een conferentie met hem gepland door Ambassadors Ministries in het gebouw van de Levend Evangelie Gemeente (LEG) in Schiphol-Rijk. Is hij moedig, nieuwsgierig naar de voorzegde verwoesting of gelooft hij er zelf niet in? Meer smaken zijn er niet, dacht ik.

Hij weet intussen zijn locaties wel te kiezen, zeg. Stel dat hij per vliegtuig arriveert om de gruwel met eigen ogen en – naar ik aanneem gezalfd – leedvermaak gade te slaan. Dan landt hij vermoedelijk op het onder de zeespiegel gelegen Schiphol. En op hetzelfde niveau in de Haarlemmermeer ligt het LEG-pand. Bij naderende overstroming niet de handigste plek. Zou hij een opblaasbare rubberboot bij zich hebben? Kennelijk herinneren ze zich bij Ambassadors Ministries ook de voorspelde vochtige rampspoed, maar gaat die organisatie er niet vanuit dat God in dit geval doet wat Hij zegt. Want dat zou de conferentieplannen natuurlijk aardig onder water zetten.

Voorzitter Matthijs Piet, toch altijd optimaal gehecht aan alles wat hij maar enigszins als profetisch kan duiden, liet weten te hopen dat de profetieën van Teale – nota bene voor het geven van ‘profetisch onderwijs’ naar Holland gevlogen – niet uitkomen. Volgens de Bijbel zou de Brit daarmee als valse profeet zijn ontmaskerd. Beetje lastig. Daar hebben wij het volgende op gevonden. Blijft de dijkdoorbraak uit dan is dat Gods door de profeet niet voorziene genade. Bovendien hebben volgens Piet charismatische gelovigen de hele kust inmiddels ‘gezalfd’, kennelijk ook een probaat middel om Hem Zijn uitspraken te laten inslikken. Zo lust ik er nog wel een.

Maar inderdaad: dit is het tijdperk van genade, waarin de Heer zich een volk voor Zijn naam verzamelt. Oordelen – niet beperkt tot de lage landen! – komen daarna. Nu nog mogen wij het Evangelie van genade prediken. Laten we dat doen. Ondanks als stoorzenders fungerende onheilsprofeten.

PS: Ik zit een weekje op zee, maar dat was al gepland voordat ik van de tijding van Teale had gehoord.

Voor de goede orde: bovengenoemde Piet (hoewel in de verte familie) is niet de beheerder van deze weblog.

Delen: