GoedBericht.nl logo
English Blog

studiedag over ‘de wegrukking’

05-03-2010 - Geplaatst door Andre Piet

We leven in een tijd waarin veel onzeker is en ontwikkelingen op talloze terreinen in razend tempo verlopen. Hoe belangrijk is het daarom een vast oriëntatie-punt te kennen! Dat is wat we bezitten in “het profetische woord dat zeer vast is”. Dit Woord is “een lamp die schijnt in een duistere plaats” (2Petr.1:19). Voor zondag 14 maart staat met het oog hierop, een belangwekkend thema op het programma.

Het onderwerp dat deze studiedag de volle aandacht zal krijgen is de betekenis van de (weder-)komst van Christus voor de ekklesia, “het lichaam van Christus”. Dit lichaam zal, vóórafgaand aan voorzegde calamiteiten, worden geëvacuëerd en ‘bevorderd tot heerlijkheid’. Paulus noemt deze gebeurtenis een ‘wegrukking’ en ook Johannes bezigt in het boek ‘de Openbaring’ ditzelfde woord. Vanwaar deze ‘wegrukking’? Wat vindt er precies plaats? Wanneer? Waar naar toe? En met het oog waarop? Stuk voor stuk intrigerende vragen waarop de Schrift, in het bijzonder Paulus, veel te zeggen heeft. Dat en meer zal in een tweetal bijeenkomsten aan de orde komen.

Het belooft een druk bezochte studiedag te worden maar laat dit u vooral niet verhinderen ook te komen. U bent van harte welkom! Mocht u gebruik willen maken van een lunchpakket, dan is opgave vooraf noodzakelijk.  Zie voor meer informatie, deze pagina.

Delen: