GoedBericht.nl logo
English Blog

SGP-vrouw over Gods genade

05-10-2013 - Geplaatst door Andre Piet

image5

In het Nederlands Dagblad van zaterdag 5 oktober stond een mooi interview met Lilian Janse. Zij was de laatste maanden in het nieuws omdat ze de eerste vrouwlijke lijsttrekker van de SGP wordt. Al eerder had ik haar in een optreden bij het programma Pauw en Witteman gezien en haar eerlijkheid en nuchterheid troffen me. In het ND-interview wordt dit beeld bevestigd. Ze is bepaald geen feministe en ook beslist niet uit op commotie binnen de SGP-gelederen waar een vrouw in de politiek not-done is.

Mooi komt in het interview naar voren dat Lilian oprecht met God leeft en bij het licht van zijn Woord. Nou ja, licht… Ze zegt:

Maar nee, ik vind het moeilijk om te zeggen dat zijn genade voor mij bestemd is. Daar moet je toch verzekerdheid van krijgen en die mis ik. Een mens wil zo graag zeker zijn van zichzelf. Naar God toe is dat hoogmoedig. Nee, ik zou vandaag niet kunnen sterven.

Duidelijk is haar nooit de goede tijding verteld van Gods genade die reddend is verschenen aan alle mensen (Tit.2:11). Hoewel ze het vermoeden heeft dat er in de kerk te moeilijk gedaan wordt over redding. Ze zegt:

Het is waar dat Jezus je zonder voorwaarden uitnodigt om je aan Hem toe te vertrouwen – ‘‘ik geloof, kom mijn ongeloof te hulp’’ –, dat klopt. Doen we er te moeilijk over? Die gevangenbewaarder van Filippi werd gedoopt en heel zijn huis, dát ging makkelijk!

Wat Lilian vertelt over het begrip van haar moeder is veelzeggend:

Over déze dingen spreek ik met mijn vader niet. Hij heeft het er ook moeilijk mee. Mijn moeder is daar opener in. Ze zegt wel eens: ‘‘Het is zo groot, die liefde die je ervaart, niet in woorden uit de drukken. De vijand wordt met God verzoend. Je wilt niet, maar wordt toch getrokken.’’ Je ziet het aan haar gezicht.

Meer dan een vermoeden en een hopen is het niet. Maar toch… ze beseft: Gods liefde is zó groot! Hij verzoent vijanden. “Je wilt niet, maar wordt toch getrokken”. Alsof we Paulus horen spreken! Verzoenen is GODS werk. Wie vertelt aan Lilian het Goede Bericht dat GOD door het bloed van het kruis ALLES met Zich verzoent (Kol.1:20)!?

Reageer op Facebook

Delen: