GoedBericht.nl logo
English Blog

nieuwe website in de maak…

23-02-2016 - Geplaatst door Andre Piet

images8

technisch verouderde site

Een nieuwe website is in de maak… GoedBericht 2.0 om zo te zeggen. De laatste tijd ben ik druk doende om dat voor te bereiden. U moet weten dat de huidige website in het jaar 2000 van start ging en dat er sindsdien letterlijk duizenden (!) pagina’s zijn aangemaakt. In de loop der tijd kwamen daar eerst diverse fora bij, inmiddels al weer lang verleden tijd. Sinds 2006 kwamen alle losse studies in audio permanent beschikbaar en sinds een aantal jaren geldt dat ook voor de studieseries. Hoe langer hoe meer video’s kwamen ook beschikbaar en niet te vergeten, is er een blog aangemaakt. Met dit alles werd de site echter, technisch gezien, steeds meer een allegaartje. Om b.v. van de blog te navigeren naar de hoofdpagina kan niet direct maar alleen via een paar muisklikken. Oké, het werkt, maar ideaal is anders. De website moet simpel te bedienen zijn. Voor u in de eerste plaats als bezoeker. Vanuit elke pagina op de site moet direct genavigeerd kunnen worden naar het hoofdmenu. Maar deze eis van eenvoud geldt ook voor mij als beheerder. Zo wil ik niet langer alleen toegang hebben tot de site vanaf mijn thuis-computer. Ook wil ik graag dat er er binnen de site gemakkelijker gezocht kan worden naar een bepaald onderwerp.

CMS

In de loop der jaren realiseerde ik me dat er geen ontkomen aan is om de site op den duur naar één systeem om te zetten. Een CMS, zoals dat heet in jargon, d.w.z. naar één Centraal Management Systeem. Alleen al bij de gedachte echter, brak het koude zweet mij uit. Dat is namelijk een enorme onderneming omdat de pagina’s in de rubriek Luister & Kijk plus de oude artikelen (de blogs uitgezonderd) handmatig moeten worden overgezet. Eén voor één. Inclusief lastige html-codes van de YouTube-video’s en de powerpoints in SlideShare. Voor zover dat u iets zegt. Daarbij mogen de links binnen de site niet verloren gaan. Ik ben absoluut geen expert in dezen maar weet inmiddels wel dat zo’n klus veel zorgvuldigheid vraagt en vooral ook heel veel tijd kost. Na zestien jaar beheer van de GoedBericht-site ben ik enigszins ervaringsdeskundige geworden. Soms meer dan me lief is. Want u begrijpt, ik wil maximale tijd kunnen geven aan de inhoud van de GoedBericht-site en niet al te veel tijd aan de vorm en de technische kant daarvan.

professionele aanpak

Inmiddels heb ik een bedrijf gevonden, want dit project vraagt een professionele aanpak, die een nieuwe CMS gaat maken en de eerste stappen in dit project zijn inmiddels gezet. Als het een beetje mee zit kan de nieuwe site rond april/mei de lucht in. Overigens zal het omzetten van alle oude content ook vanaf dan, in fases worden gerealiseerd. Daar lever ikzelf ook een belangrijke bijdrage aan. Zo zijn oude artikelen soms aan een update toe. Maar aangezien dit soms ook de inhoud raakt, voortschrijdend inzicht heet zo iets, kan ik het bezwaarlijk uit besteden. Uiteraard is het de bedoeling dat de hele inhoud van de site, als altijd, gewoon beschikbaar blijft.

veel werk…

Kortom, er is genoeg werk aan de winkel. Voorop staat voor mij dat dit niet ten koste mag gaan van de studies die ik geef. Maar er is helaas geen ontkomen dat het aantal geschreven blogs even in een lagere versnelling moet. Dat zal, vrees ik, de komende maanden ook niet veranderen. Ik vraag uw begrip hiervoor. U weet nu in ieder geval dat momenteel alles op alles wordt gezet om deze site zo toegankelijk en up-to-date mogelijk te maken. Want het Goede Bericht is dat meer dan waard!

 

Reageer op Facebook

Delen: