GoedBericht.nl logo
English Blog

fraai chronologisch overzicht

28-11-2016 - Geplaatst door Andre Piet

Vorig seizoen heb ik in Rotterdam een studie-serie gegeven over de bijbelse chronologie. Vanaf Adam tot aan de parousia van Christus, de Ben Adam. Geweldige patronen werden daarbij zichtbaar van cycli van jubeljaren. Met als grote mijlpalen: de geboorte van Abram (2000 AH), de uittocht uit Egypte (2500 AH), de voltooiing van Jeruzalem en tempel (3000 AH), de terugkeer naar Jeruzalem o.l.v. Kores (3500 AH), Jeruzalems verwerping van het Evangelie (4000 AH) en Jeruzalems bekering (6000 AH). Alle jaartallen uiteraard onder voorbehoud.

Van een goede vriend die deze studies volgde en in het dagelijks leven grafisch vormgever is, kreeg ik een document waarin hij de gegevens fraai verwerkt heeft. Het zijn zeven afbeeldingen waarin de zeven millennia worden uitgewerkt. Zeer de moeite waard! Het document is in pdf, en u kunt de tijdlijn desgewenst uitvergroten.

Mede namens mijn vriend uitdrukkelijk deze disclaimer: de Schriften zijn onfeilbaar maar al wat wij er over denken is mensenwerk. Mocht u daarom fouten tegenkomen, laat het ons a.u.b. weten, dan kunnen we dit corrigeren.

Download de TIJDLIJN.

Hier een eenvoudige printversie met drieduizend jaar per liggende pagina.

Delen: