GoedBericht.nl logo
English Blog

jaarwisseling

31-12-2008 - Geplaatst door Andre Piet

‘Big Brother’
Het jaar 2008 liet in het wereldgebeuren ontwikkelingen zien, die in het komende jaar wel eens een heftig vervolg zouden kunnen krijgen. Ontvingen regeringen door de aanslagen van 9-11 in één klap vrij spel om de privacy van burgers te ontnemen, de kredietcrisis zeven jaar later, gaf overheden een excuus om grote banken tot staatseigendom te maken. In combinatie met de informatie-technologie, lijkt de weg geplaveid te worden naar een nieuw monetair systeem met één munteenheid, zonder contant geld. Hoe lang zal het nog duren dat het ‘plaatje’ van Openb.13:16 werkelijkheid wordt (kopen en verkopen slechts mogelijk op voorwaarde van een teken op hand of voorhoofd)? Hebben we te denken in termen van jaren of van decennia?

de termijn loopt af…
Eén ding is zeker: de tweede ‘millenium-dag’ sinds Christus’ opstanding (alsook de zesde ‘millenium-dag’ sinds Adam), loopt ten einde (>2Petr.3:8 vergl. Hos.6:1-3). Een nieuwe Dag gloort. Dat verklaart waarom we in het Midden-Oosten het hele volkeren-patroon uit de dagen van de profeten, opnieuw tot leven zien komen. We beleven de tijden van “de herstelling van alles waarvan de profeten gesproken hebben” (Hand.3:21). De stukken worden op het schaakbord gezet. Na duizenden jaren ‘van de kaart’ te zijn geweest, zijn namen als Libanon, Perzië, Syrië en Egypte inmiddels al niet meer van de voorpagina’s van de kranten  weg te denken. Gegroepeerd rond een kleine joodse staat met Jeruzalem als hoofdstad, tesamen met haar aloude aartsrivaal in de Gaza-strook: de Filistijnen (=Palestijnen).
Zal het in 2009 tot een treffen komen tussen Israël en Perzië (Iran)? Hoe zullen de VS o.l.v. de als ‘messias’ begroette Obama zich gaan opstellen in het MO-conflict? Hebben we een totale ineenstorting van de Amerikaanse economie te vrezen, zoals de nieuwe Amerikaanse vice-president Joe Biden, veronderstelt? “God only knows”, zongen de Beach Boys.

goedbericht
Als beheerder van goedbericht.nl beschouw ik het als een enorm voorrecht om juist in deze tijd, het licht van “de Schrift” te laten schijnen via het medium van internet. Met gemak worden op deze wijze, dagelijks honderden unieke bezoekers voorgelicht d.m.v. hetgeen “er staat geschreven”. Dit schitterende werk (met alles wat er bij komt) neemt me steeds meer in beslag en het ziet er naar uit dat deze tendens zich in 2009 zich zal voortzetten. Naast de reguliere spreekbeurten staan er ook vier studiedagen gepland. De eerstvolgende studiedag, zondag 22 februari (“nieuw licht op Genesis 1”), belooft baanbrekend te worden… Het weekend voorafgaand aan Pasen (3-5 april), staat een goedbericht-weekend op het programma in het prachtig gelegen recreatie-centrum ‘het Goede Huis’ in Maarn. Van genoemde evenementen (waarvoor opgave nodig is), verneemt u binnenkort meer.

stichting
Naast de nodige tegenstand wordt de boodschap van goedbericht.nl gelukkig ook van vele kanten gewaardeerd. Dit blijkt mede uit de financiële support die ik mag ontvangen (overigens zonder daarom te vragen!) ten einde meer tijd voor dit werk beschikbaar te kunnen maken. Momenteel ben ik daarom bezig een stichting op te richten, zodat het voor donateurs fiscaal aantrekkelijker is om bij te dragen aan het goedbericht-werk. Maar maakt u zich niet ongerust… bedelbrieven of verzoeken tot ondersteuning zult u ook in 2009 niet van goedbericht.nl hoeven te verwachten. Goedbericht.nl is volstrekt gratis en dat moet vooral zo blijven!

Dat in 2009 het Bijbelse geluid van het Goede Bericht velen moge blijven verrassen. Mede met het oog daarop wens ik alle bezoekers van goedbericht.nl een zeer rijk gezegend 2009 toe!

Delen: