GoedBericht.nl logo
English Blog

hypocriet oordeel (Chan 6)

12-04-2012 - Geplaatst door Andre Piet

‘Chan stelt met heel veel verdriet vast dat er wél een hel is, volgens de Bijbel. Wij kunnen daar niet vrijblijvend over praten, want de hel is óók de bestemming voor ‘christenen’ die Jezus niet echt liefhebben, of die zich niet bekommeren om hun naasten in armoede, ziekte en ellende.
Henk Medema, uitgever van ‘bestaat de hel’ van Francis Chan 

Over het ‘verdriet’ van Chan aangaande de hel, schreef ik reeds eerder. Evenals over zijn zogenaamde vaststelling dat de hel er volgens de Bijbel zou zijn. Maar Chan laat volgens Medema nog iets zien: de hel is bestemd voor mensen (ook christenen) “die zich niet bekommeren om hun naasten in armoede, ziekte en ellende”. Laat deze zin eens goed op u inwerken.  De hel … een plaats waar alle armoede, ziekte en ellende die we hier op aarde kennen, volkomen bij in het niet valt. Een plaats namelijk waar het lijden geen einde kent. Geen hoop voor mensen die daar terecht komen. Geen verlichting in het lijden dat schepselen daar treft. Geen God die zich daar bekommert om zijn eigen creaturen. Nooit, nooit, nooit meer. Dat is wat de hel, de hel maakt.

En zo’n plaats zou volgens Chan (en met hem de kerkelijke orthodoxie) bestemd zijn voor de niet-christenen én voor christenen “die zich niet bekommeren om hun naasten in armoede, ziekte en ellende”?

Ik bekommer me om de velen die met zo’n verwrongen godsbeeld en ‘evangelie’ zijn en worden misleid.

 

 

Delen: