GoedBericht.nl logo
English Blog

hoezo, evangelie?

21-10-2010 - Geplaatst door Andre Piet

John Piper in een vlammend betoog... maar was het heilig vuur? 

In het Zuid-Afrikaanse Kaapstad heeft tot en met 24 oktober het derde Lausanne Congres plaats, gewijd aan zending en evangelisatie wereldwijd. ‘Kaapstad 2010’ telt ruim vierduizend deelnemers. Eén van de sprekers is de gerenommeerde Amerikaanse voorganger en auteur, John Piper. Hij hield gisteren (klik hier) de deelnemers in een indringend betoog voor:

Het evangelie van Jezus Christus maakt ons bewust van de eeuwige verschrikkingen van de hel.

Afschuwelijk, als je op je in laat werken wat hier als ‘evangelie’ wordt gepresenteerd. Denkt u zich in, hoe hier vierduizend mensen vanuit de hele wereld bijeen zijn, om te worden geïnstrueerd zo’n boodschap wereldkundig te maken.
De waarheid is dat het Evangelie van Jezus Christus geen ‘hel’ kent. Check het zelf in de Schrift. De Schrift weet van ‘hades’ (het dodenrijk), ‘gehenna’ (het dal van Hinnom), oordeel en gericht, maar het concept van een hel met eeuwige verschrikkingen komt niet uit de Schrift maar uit duistere mythologie. Het Evangelie vertelt van de ene GOD die door “aionische tijden” heen alle dingen wél maakt  door Zijn Zoon. Het maakt ons bewust van Jezus Christus, “de laatste Adam”, die “veel meer” is dan ons aller stamvader Adam, in wie het hele mensdom tot zondaar en sterveling is geworden. Het Evangelie spreekt van Hem die Zichzelf gaf tot “een losprijs voor allen” en tot “redding der wereld” en Wiens missie ab-so-luut slaagt!
Dát is EVANGELIE!

Delen: