GoedBericht.nl logo
English Blog

hoe zit de vork aan de steel?

17-02-2008 - Geplaatst door Andre Piet

Van een bezoekster van de goedbericht-site ontving ik een vraag per mail over de momenteel populaire shows rond het bekende fenomeen Uri Geller. Ik heb haar het volgende teruggeschreven:

“Ik heb vanavond eens een klein half uurtje gekeken naar de nieuwe Uri Geller show. Wat ik ervan vind? Het is volgens mij vooral een grote show van special effects (klik HIER voor een treffend YouTube-filmpje). Je hoeft het hoofd van Henkjan Smits alleen maar te zien en je weet al genoeg… Dat neemt niet weg dat ik verschijnselen als telepatie, telekinese en dat soort dingen wel degelijk serieus neem. Maar (anders dan anderen) zie ik daar op zichzelf, geen demonische toestanden in. Die komen pas om de hoek kijken wanneer geesten worden aangeroepen en overledenen worden geraadpleegd. Denk aan Jomanda die haar ‘gave’ zegt gekregen te hebben van haar overleden opa en voortdurend boodschappen ‘van de andere kant’ doorkrijgt. Of denk aan het medium Char die ook zegt te communiceren met de geesten van overledenen. Nou, vergeet het maar. Dat is puur demonen-bedrog. Want de doden weten niets, zegt de Bijbel in niet mis te verstane taal (Prediker 9 vers 5). Als geesten zich als overledenen voorgeven dan weet je op voorhand dat hier bedrog in het spel moet zijn. Dáár ligt de kritieke grens.

Laat je niet gek maken door de shows op SBS6 maar zéker ook niet door de bangmakerij van christenen. Kies als motto wat Paulus schrijft in 1 Korinthe 10:

Eet al wat in de vleeshal te koop is, zonder navraag te doen uit gewetensbezwaar, want de aarde en haar volheid is des Heren.
(vers 25 en 26).

Alsjeblieft! Voor ons (die geloven) is de wereld en alles wat daarin is, van de HERE en  van niemand anders! Ze is uitdrukkelijk niet ‘het domein van de slang’. Dat laatste is nu juist wat “de oude slang” ons zou willen laten geloven! Wie uit angst voortdurend navraag doet, lijkt zonder het te beseffen, door hem betoverd…

Nu hopelijk wat duidelijker hoe de vork aan de steel zit?
Het ga je goed!
-André-

 P.S. (woensdag 12 maart 2008)
Toen ik het bovenstaande schreef was me nog niet bekend dat Uri Geller wel degelijk ook een promotor is van het idee dat de dood een illusie is. Zegt ook als een kind een geestverschijning te hebben gezien (UFO) en is samen met Ronald Jan Heijn betrokken bij de film
Staya Erusa, waarin een lans wordt gebroken voor de New Age-filosofie van evolutie, reïncarnatie en spiritisme.
Waarvan akte…

Delen: