GoedBericht.nl logo
English Blog

GoedBericht beschikbaar als podcast

21-08-2019 - Geplaatst door Andre Piet

Het moest er toch eens van komen: GoedBericht-podcasts. Zelf zag ik daar aanvankelijk niet zo het nut van in maar door herhaaldelijk verzoek van diverse kanten ben ik deze zomer overstag gegaan. Ik ben overtuigd en het resultaat mag er zijn! Gelukkig heb ik de enorme operatie zelf (nauwelijks) hoeven uitvoeren zodat ik m’n handen vrij kon houden voor het eigenlijke werk van GoedBericht. Ik ben zeer dankbaar voor de helpende hand die mij hierin werd aangereikt. En dat zelfs zonder dat ik erom vroeg!

Podcast

Podcast is een term die de laatste tijd op internet sterk in opmars is. Wat is er nieuw aan en wat verandert er? Sinds jaar en dag worden alle GoedBericht-toespraken en studies op de GB-site geplaatst om te beluisteren en/of te downloaden. En die mogelijkheden blijven ook gewoon bestaan, al zullen vanaf nu, de nieuw geplaatste audio-bestanden er wat anders gaan uitzien (zie onder). De audiobestanden zijn nu ook beschikbaar als podcast wat betekent dat ze ook via andere kanalen te beluisteren zijn. Bijvoorbeeld via Google-podcast, Apple-podcast en niet te vergeten ook via het steeds populairdere Spotify. Dit kan via de app van deze 3 diensten op de smartphone, maar ook op de computer. Het gemak daarvan is dat je je (gratis) kunt abonneren en op de hoogte wordt gehouden van nieuwe afleveringen die worden geplaatst. Alle audio-afleveringen staan op een rij zonder dat je eerst naar de afzonderlijke pagina’s op GoedBericht hoeft te gaan. Eén van de grootste gemakken is wellicht dat het beluisteren van de studie of lezing kan worden onderbroken waarbij de app onthoudt waar je gebleven bent. Zodat je het luisteren kunt voortzetten waar je de vorige keer was gestopt. Ook al zou je vele studies door elkaar beluisteren, de podcast onthoudt heel de afspeelhistorie.

nog meer gemakken

Maar het afspelen in podcast biedt nog meer functionaliteit. Zo kun je de afspeelsnelheid aanpassen of kun je stiltes in de studies inkorten, voor wie nog sneller de studies wil beluisteren. Waar het uiteindelijk om gaat is dat het Goede Bericht maximaal beschikbaar komt en via zoveel mogelijk kanalen kan worden beluisterd. Terwijl de luisteraar van optimaal gebruiksgemak is voorzien.
En dat allemaal met het doel dat het Woord van de Heer zou rennen (2Thes.3:1)!

GB beschikbaar op podcast from goedbericht
Delen: