GoedBericht.nl logo
English Blog

GoedBericht goes English

19-09-2011 - Geplaatst door Andre Piet

Met Peter Feddema (1930), een gepensioneerd onderwijzer uit Ontario (Canada) en enthousiast medestander in het Goede Bericht, heb ik sinds 2009 regelmatig email-contact. Geboren en getogen in Nederland, emigreerde hij in 1949 samen met zijn ouders naar Canada. Ondanks dat Peter en zijn vrouw Marjorie al ruim zestig jaar in Canada verblijven, hebben zij niet de minste moeite het Nederlands op de site goed te kunnen volgen. Een paar weken geleden begon hij een paar weblogs in het Engels te vertalen voor vrienden met wie hij graag enkele Bijbelse onderwerpen wilde delen. Het resultaat stuurde hij ook mij op, met de mededeling dat ik zelf maar moest zien wat ik er mee deed. Aanvankelijk leek het me aardig ze te plaatsen op een Facebook-community pagina, maar toen meer vertaalde blogs volgden, ontstond het idee een aparte weblog aan te maken voor Engelssprekende bezoekers. De kwaliteit van de vertalingen is uitstekend en zeer de moeite waard om deze voor een groter publiek toegankelijk te maken. Hartelijk dank Peter!!

In 2006 had de Nederlander Martin Kleverwal al eens een studie (What is Conciliation?) vertaald voor geïnteresseerde Amerikaanse vrienden, en daarop zijn heel wat wat positieve reacties binnen gekomen. Ik ben daarom erg blij dat Peter Feddema zonder pretentie of planning, aan het vertalen is gegaan en ook heeft aangegeven, bereid te zijn méér te willen vertalen. Om zelf studies in het Engels te schrijven is voor mij geen optie, omdat dit te tijdrovend is en vooral omdat het resultaat qua Engels, zeker voor publicatie, ver beneden de maat is. Met beide handen grijp ik daarom dankbaar de mogelijkheid aan, die zich nu aandient. De vertalingen zijn geheel op eigen initiatief van Peter Feddema gemaakt en uitdrukkelijk zonder enige garantie in regelmaat. Alleen van mijn kant beloof ik, dat zodra nieuwe vertalingen worden opgestuurd, ik deze op de weblog GoedBericht English zal plaatsen.

Hier een LINK naar de nieuwe weblog met een lijst van inmiddels vertaalde blogs/artikelen.

Delen: