GoedBericht.nl logo
English Blog

EO en het nieuwe taboe

18-11-2004 - Geplaatst door Andre Piet

Op twaalf augustus j.l. signaleerde ik een sneaky beleid van EO t.a.v. homosexualiteit. Op het forum werd me dit door velen niet in dank afgenomen. De meesten konden zich zulks niet voorstellen van de EO.

Vandaag stond in het Nederlands Dagblad een artikel van Reina Wiskerke waarin zij bovenstaande bewering onderstreept. Ze wijst er op dat de EO onder het mom van een taboe te doorbreken, in werkelijkheid een nieuw taboe creëert. Men mag vooral niet ronduit zeggen dat homosex zonde is.
Reina Wiskerke:

“Onlangs nog moest Tijs van den Brink van de Evangelische Omroep zich verantwoorden toen hij bij Paul de Leeuw te gast was. Van den Brink merkte op dat ook binnen homorelaties partners elkaar trouw moeten zijn. Onder die voorwaarde zag hij wel ruimte voor zo’n relatie. De EO’er benadrukte dat het wel ingewikkeld ligt om die ruimte te zien in de Bijbel. Paul de Leeuw was tevreden, en Tijs van den Brink hoefde zich niet te schamen voor het grote publiek.”

En zo zijn er meer signalen dat het roer dat bij de EO ‘om’ is. Uiteraard gaat bij navraag de vinger direct naar de mond. Sssst, snaveltjes toe. Want niemand mag het merken.

Reina Wiskerke:

“De oefening in terughoudendheid krijgt de trekken van een permanent verbod op heldere uitspraken over de praktijk van het leven. Daarmee is een nieuw taboe geschapen. En ook dit taboe roept een schijnwereld op: doen alsof de vraag ‘wat een homo wel of niet mag’ te vermijden is. Deze schijnwereld is niet neutraal: ze dient de acceptatie van homorelaties. Wie nog met een heldere afwijzing komt, wordt bezien als rouwdouwer of Neandertaler.”

Delen: