GoedBericht.nl logo
English Blog

eindejaar 2016

28-12-2016 - Geplaatst door Andre Piet

Het loopt tegen het einde van 2016. Tijd om als beheerder van GoedBericht.nl een moment terug te kijken naar het afgelopen jaar.

Evenals voorgaande jaren zijn er weer vele studies gegeven en (vrijwel) allemaal ook op de website gepubliceerd. In totaal 33 bijbelavonden in Bodegraven, Rotterdam en Katwijk. Daarnaast geeft Menno Haaijman in het momenteel lopende seizoen een beginners-cursus Grieks in Rotterdam. Een zeer gewaardeerd initiatief dat ook plaatsvindt onder de paraplu van GoedBericht. Verder mocht ik vrijwel elke zondag een lezing verzorgen in Den Haag, Rotterdam, Urk en dit jaar ook voor het eerst in Nieuw Buinen. En uiteraard niet te vergeten in Zoetermeer waar we inmiddels al 10 jaar 2x per maand GoedBericht-samenkomsten houden.

Wat er in 2016 wellicht het meest uitsprong van alle GoedBericht-activiteiten, was de overgang naar een nieuwe website. De oude website die al sinds het jaar 2000 dienst deed, voldeed niet meer aan de eisen des tijds. De nieuwe website draait in CMS en dat heeft technisch heel veel voordelen. Zo kan ik nu achter elke computer met internet, waar ook ter wereld, de website bijwerken. Een nieuwe bijdrage plaatsen gaat veel sneller dan voorheen en heel de website is centraal te managen, zodat het een uniform aanblik heeft. Nou ja, en meer van dat soort voordelen. Voor menig bezoeker zal het misschien niet eens zoveel uitmaken, omdat het om de inhoud van de website gaat. En terecht natuurlijk. Ik wist al jaren dat ik er op den duur niet onderuit zou kunnen om over te stappen naar een CMS. Maar ik zag er nogal tegenop. De overstap zou me namelijk heel veel tijd gaan kosten. Vooral omdat veel ‘content’ handmatig zou moeten worden overgezet. Maar goed, halverwege het jaar vond de verhuizing dan toch plaats en ik ben erg blij dat dat allemaal achter de rug is. Gelukkig is de verhuizing redelijk geruisloos verlopen. Het was even wennen, vooral voor de oudere bezoekers. Naar nu we inmiddels bijna een half jaar verder zijn, hoor ik daar niemand meer over. Er zijn zeker nog wel een aantal verbeterpunten op te noemen. Ik ken ze en ik hoop daar in de loop van 2017 werk van te maken.

Sinds de nieuwe website in de lucht is, is ook het aantal bezoekers fors toegenomen. Per dag komen nu zo’n 1000 tot soms wel 2000 unieke bezoekers op de website. Je zal ze maar op de koffie krijgen… Geweldig dat het Goede Bericht zo’n bereik mag hebben!

Naast de gesproken studies die ik mocht geven, verschenen in 2016 ook zo’n zeventig blogs. Deze werden dan vertaald in het Engels door een tweetal jonge kerels die ik daar heel erkentelijk voor ben!

Een nieuw fenomeen sinds de nieuwe website, is het dagboek ‘Goed Belicht’. Elke dag om 4 uur in de ochtend, verschijnt een korte overdenking over een bepaald bijbelwoord. De bedoeling is dat het kort en krachtig, leerzaam en voedzaam onderwijs geeft voor de nieuwe dag. Het doet me goed, gezien de vele reacties die ik erop krijg, dat zovelen deze rubriek volgen. Daar gaan we dus in 2017 dapper mee door.

Het GoedBericht-weekend zoals we dat dit jaar opnieuw mochten beleven, staat ook voor 2017 weer gepland. Houdt u alvast het weekend van 9-11 juni gereserveerd. Omdat het weekend in Maarn gewoonlijk nogal gauw is volgeboekt kiezen ook nogal wat mensen er voor om elders in de buurt een onderkomen te regelen. In een bed & breakfast of een hotel. Het is maar een idee.

Als het even kan probeer ik één dag in de week vrij te maken voor het afleggen van bezoeken aan ouderen of anderen die aangeven daar behoefte aan te hebben. In die persoonlijke sfeer liggen ook de spreekbeurten ter gelegenheid van een bruiloft of een uitvaart. Ook dat hoort er bij.

Enkele jaren terug combineerde ik het werk van GoedBericht nog met 20 uur per week lessen Nederlands voor Poolse groepen. Dit freelance-werk is inmiddels sterk verminderd en op dit moment geef ik nog slechts een middag en een avond per week zulke lessen.

Dat ik nu vrijwel al mijn tijd zo aan het Goede Bericht kan besteden, is slechts mogelijk doordat het werk zoveel support krijgt. Velen van u weten dat ik vanuit principe nooit om bijdragen vraag. Maar het feit dat Stichting GoedBericht ongevraagd (!) zoveel ondersteuning ontvangt, stemt ons zó enorm dankbaar! Het is voor mij een aanwijzing dat ik in dit spoor ook in 2017 verder mag gaan. Zodat ik mij fulltime kan bezighouden met het bestuderen van de Schrift en het doorgeven van het Goede Bericht. En natuurlijk met alles wat daarbij komt kijken. Neem van mij aan: Petra en ik zijn God dagelijks dankbaar voor het feit dat zovelen bijdragen in dit werk van GoedBericht!

En daarmee heb ik u weer even bijgepraat en een kijkje kunnen geven in de keuken van ‘GoedBericht’. De boodschap die ze mag uitdragen is nogal uniek. Buitenkerkelijk ook. Slechts wijzend op wat “er staat geschreven”. Georiënteerd op Paulus die als apostel en leermeester onder de natiën bekend mocht maken dat de ene, levende God, een Redder is van alle mensen, speciaal van gelovigen! Is dat niet onvoorstelbaar?!

Mede namens Petra mijn vrouw en onze kinderen Naomi, Boaz en Jachin wens ik u een goede jaarwisseling toe. In de wetenschap: het beste komt nog!

Delen: