GoedBericht.nl logo
English Blog

een nieuw forum!

06-04-2004 - Geplaatst door Andre Piet

Het is zo’n anderhalve maand geleden dat ik me genoodzaakt zag om het Goedbericht-forum te beëindigen. Met een gemiddelde van ongeveer 75 bijdragen per dag kon bepaald niet gezegd worden dat het forum niet liep, maar er trad helaas onaanvaardbare wildgroei op. Als beheerder had ik op het forum nauwelijks grip, omdat ik weliswaar gele of rode kaarten kon uitdelen, maar nauwelijks de daad bij het woord kon voegen. Het systeem bood geen mogelijkheid om onsportieve deelnemers daadwerkelijk te verwijderen. Op 22 februari vond ik het welletjes en besloot het forum op te heffen. Dat leverde me veel waarderende reacties maar ook ongeveer even zoveel boe-geroep op. Ik besloot om voorlopig forum-rust te houden en me te bezinnen op eventuele andere opties in de toekomst. Inmiddels ben ik er uit. Met dank aan de excellente medewerking van André de Mol, gaat vanaf heden een splinternieuw forum in de lucht! Een vrij forum voor iedereen die wil reageren op de Goedbericht-site met inachtneming van een paar common sense spelregels. Het grote verschil met voorheen is gelegen in het feit dat gebruikers vanaf nu van het forum verwijderd kunnen worden én dat IP-adressen kunnen worden geblokkeerd*. Een herhaling van wildgroei zoals op het vorige forum, zal zich nu dus niet meer behoeven voor te doen. Qua functionaliteit is het forum aanzienlijk geavanceerder dan het vorige (b.v. diverse opties voor tekstbewerking en de mogelijkheid om een eigen bijdrage te wijzigen) terwijl het gebruik toch uiterst simpel is gebleven.
Ten slotte: de kwaliteit van het forum wordt bepaald door de afzonderlijke deelnemers. U begrijpt dat ik daar als beheerder geen garantie op kan geven. Van harte hóóp ik dat het nieuwe forum voor velen in een behoefte zal voorzien, opnieuw veel ‘vuurwerk’ mag opleveren, leerzaam mag zijn, maar bovenal dat het een plaats zal zijn waar mensen het hartelijk met elkaar eens of oneens zijn rond een geopende Schrift.
Plechtig knip ik bij deze het lint door en wens iedere bezoeker veel forum-plezier!

* Registratie voor deelname is facultatief. Mocht dat systeem niet goed werken dan kan met gemak worden overgegaan tot verplichte registratie. De praktijk zal hierin vanzelf de weg wijzen. Overigens is registratie voor iedereen ten sterkste aanbevolen, omdat bij niet-geregistreerde deelname een ander uw nickname kan ‘wegkapen’ en u bovendien niet de mogelijkheid hebt bijdragen te wijzigen.

Delen: