GoedBericht.nl logo
English Blog

een maand later…

19-04-2012 - Geplaatst door Andre Piet

De uitzending van het radioprogramma ‘Heilige Huisjes’ een maand geleden heeft nogal wat reacties opgeleverd. Veel commotie ook, zodanig dat de redactie zich genoodzaakt zag een aantal dagen later, uitdrukkelijk te verklaren dat uitnodiging van een gast, geen instemming betekent met diens opvattingen of visie. Ook ikzelf heb veel mailtjes en berichtjes ontvangen, waarvan verreweg de meeste heel hartverwarmend waren. Wat ik vooral prachtig vind, is dat een aantal mensen juist door deze uitzending voor het eerst het Goede Bericht mochten vernemen van GODS allesoverwinnende liefde. In deze weblog een indruk van enkele reacties specifiek n.a.v. deze uitzending. De respons via Facebook laat ik hier buiten beschouwing.

Enorm bedankt voor je website! Ik luisterde naar Groot nieuws radio en hoorde jou in het programma Heilige Huisjes. Sindsdien heb ik veel van je toespraken beluisterd.
Vanaf dat ik klein ben heb ik geworsteld met de hel.
Ik heb de laatste jaren de bijbel niet meer kunnen lezen omdat ik het gewoon niet meer kon, na elke tekst over hel en verdoemenis, moest ik de bijbel sluiten en klapte ik dicht. Ik heb God van harte lief, maar het idee dat God de wereld schiep en van te voren wist dat er zovelen voor eeuwig verloren gaan… daar kon ik helemaal niets mee!
(…)
Ik moet zeggen dat mijn visie op God en de bijbel helemaal staat te schudden. Ik verkeer in kringen waarin nagenoeg iedereen de leer van de eeuwige straf aanhangt. Ik durf er nauwelijks over te praten. In dat verband ben ik heel blij met het boekje van Ouweneel .
(…)
Nou, nogmaals onwijs bedankt!!!!

—————–

We hebben ontzettend genoten van de uitzending van Groot Nieuws Radio, waar jij te gast was. Wat een geweldig platform kreeg je van de Heer.
(….)
Met tranen in onze ogen van blijdschap, luisteren en lezen wij jouw gesprekken en berichten op goedbericht.nl. (…) God heeft onze ogen geopend, het is zelfs teveel. Als we het Woord openen, dan lezen we allemaal nieuwe openbaringen. Het is echt prachtig, de Heere moet ons geluk zelfs draagbaar maken! Want anders is het teveel. Zoveel rust, zoveel vrede. Eindelijk.

—————–

Ik werd heel blij van jouw rustige optreden in ‘heilige huisjes’. Alle antwoorden zo compleet en duidelijk.
In twee delen heb ik het interview na het avondeten aan mijn gezin laten horen (…) en zelfs mijn kinderen (…) vonden de reactie van de heer Van Rhee raar. Zelf was ik daar ook echt teleurgesteld over. Het maakt de kerk zo kinderlijk; om niet met goede argumenten te willen komen.
Ook vond ik het mooi dat jij hem niet aanviel zoals hij jou aanviel. Het was lelijk wat hij over jou zei, maar goed dat jij het netjes hield. Door de kerkelijke traditie zijn mensen toch kwetsbaar geworden en zo’n reactie als vande heer Van Rhee komt misschien uit angst voort. Het is ook te hopen dat dominees en theologen die wel geloven wat jij zegt er steeds meer voor uit zullen komen. Ik snap best dat ze misschien hun baan verliezen als ze het te uitgesproken doen, want er zijn veel mensen die zoals Van Rhee reageren. Maar het zou zonde zijn als ze daarom geen dominee meer willen zijn, want dan bereik je niemand meer.

—————–

Met veel belangstelling lees ik de artikelen omtrent het alverzoenende van God.
Dat de heer van Rhee teruggrijpt op de kerkvaders zoals Augustinus, lijkt mij een zeer zwak punt als je uit wilt gaan van “Sola Scriptura”.

—————–

Gefeliciteerd met de uitzending op groot nieuws radio, wat jammer voor Henk van de Rhee, dat hij niet verder kwam, hij zal het wel heel moeilijk hebben. Maar ook dat komt goed.

—————–

Even wil ik je toch feliciteren met je fantastische uitzending op Groot Nieuws radio. Fantastisch het Goede Bericht weergegeven!!! Maar wat een afgang voor die van Rhee zeg. Pathetisch zelfs, niet veel verder kunnen komen dan wat n.b. de kerkvaders hebben gezegd en geloofd. Alsof dát van belang is. Maar het Levende Woord, dáár wordt dus aan voorbij gegaan.
Ga zo door!!!!!

—————–

Heb zojuist geluisterd naar de radio uitzending van Groot Nieuws Radio. Ben erg blij en de Here en jouw dankbaar, dat je het evangelie zo helder kon/mocht verwoorden. Opmerkelijk dat jouw ‘opponent’ er in wezen niets tegenin kon brengen.
Wat ik erg vond is dat, terwijl jij vrijwel uitsluitend de Bijbel liet spreken, hij er niet op in wilde gaan.
Weer zie je, gezien zijn beroep op de kerk en de geschiedenis der kerk, de theologie incluis, dat het geloof in een instituut/organisatie i.p.v. een levend ‘organisme’/het lichaam van Christus, tot verblinding leidt.

—————–

Erg genoten van de uitzending gisteren.
Je hebt heel veel mogen zeggen; de interviewster gaf je alle ruimte. We zijn Vader heel dankbaar, dat de geweldige boodschap van genade , redding en verzoening zo vrij op Groot Nieuws Radio mocht klinken. We danken jou, maar bovenal HEM, Die dat mogelijk maakte en jou de juiste woorden op het juiste moment gaf.
Wat de reactie van de “luis in de pels” betreft: voorspelbaar, maar in feite een afgang voor een zelfgenoegzaam christendom, dat de traditie belangrijker vindt dan de Schrift. Ik vrees, dat veel luisteraars het met jouw opponent eens zullen zijn geweest, maar God doet zijn werk en bereikt Zijn doel ook met deze uitzending.
Dank u/U wel!

—————–

Even een kort mailtje, om je te laten weten hoe blij ik ben (wij zijn) dat het evangelie zo op de radio mocht klinken!!! Wat een grote God hebben we toch, van dat goede bericht wordt je zo ontzettend blij en dankbaar!

—————–

Heb met genoegen naar je geluisterd bij groot nieuws radio, maar tjonge wat jammer weer dat je door de luis in de pels werd verketterd en met een redevoering waar geen garen mee te spinnen viel..

—————–

Met genoegen geluisterd vandaag en het leek wel een bokspartij. Je hebt je er goed doorheen geslagen en helaas voor de tegenpartij kon ik dat niet zeggen. Gelukkig hebben we 1008am om eens een tegengeluid te horen. God’s zegen voor jou, je gezin en boodschap.

—————–

Met veel plezier naar je radioprogramma geluisterd. Jammer van die luis in de pels, die maar geen luis wilde zijn.

—————–

We bidden dat God ogen en harten mag openen voor de grote liefde van God. De directeur van het Heil (redding) des Volks kon geen antwoord geven op wat jij vanuit de Schrift zei.

 

 

Delen: