GoedBericht.nl logo
English Blog

dwingt God?

07-02-2010 - Geplaatst door Andre Piet

 

Onderstaande mail ontving ik van een bezoeker.

beste meneer/ mevrouw,

ik heb uw website alverzoening.info doorgekeken…
ik heb eigenlijk één (serieuze) vraag:
wat als ik nu gewoon echt niet eeuwig wil leven samen met God???
Wanneer ik uiteindelijk toch gered wordt, dan is dat een oneerlijke God, die mij dus geen vrije wil heeft gegeven… Want mijn vrije wil zou er voor kiezen om niet bij God te horen…

ik ben benieuwd naar uw reactie,

Velen denken bij ‘Alverzoening’ dat God mensen, desnoods tegen hun wil in, zal dwingen, om bij Hem te vertoeven. Niets is verder van de waarheid verwijderd dan dat! Verzoening wil zeggen dat vijanden vrienden worden en dat vijandschap verandert in vrede. Alverzoening betekent niet dat alle mensen, zonder meer, in de hemel komen. In dat geval zou de hemel trouwens ook helemaal niet meer zo hemels zijn… Alverzoening duidt niet op plaatsverandering maar op een innerlijke verandering van alle schepselen.

Hoe doet God dat? Het antwoord is: door Zichzelf bekend te maken en te tonen hoe lief Hij elk schepsel heeft. Het bewijs daarvan is: het kruis van Golgotha. Daar werd gedemonstreerd dat Gods liefde niet kapot is te krijgen – zelfs niet al spijkert de wereld Zijn Zoon aan een hout. Wanneer eenmaal dit overtuigende bewijs zal zijn doorgedrongen tot elk schepsel (“hetzij wat op de aarde, hetzij wat in de hemelen is”), dán zal alle weerstand zijn gebroken. 

To know Him is to love Him!

… en door Hem, vrede makend door het bloed van zijn kruis, HET AL weder met Zich te VERZOENEN, door Hem, hetzij wat op de aarde, hetzij wat in de hemelen is.
Ook u, die eertijds vervreemd en vijandig gezind waart blijkens uw boze werken, heeft Hij thans weder verzoend…
Kolosse 1:20,21

Delen: